LOILLANDS AT THE PARK
Lekker warm bij het vuur, chillen met een drankje en een broodje warm vlees. Dansend uit je dak gaan op de beat van DJames en de hits van coverband SLAMM. Alle ingrediënten voor een fantastische avond waren zaterdag
12 september jl. in het Loilse park aanwezig. Na maanden van voorbereiden is Loillands at the park afgelopen. Het Loilse park was in festivalsfeer aangekleed en er hing een gemoedelijke en gezellige sfeer. Het grootse podium was voorzien van een speciale lichtshow.
De avond begon met de humorist en zwaargewicht, Rob van Elst uit Groesbeek. Hij werd gevolgd door een fijne beat van DJames in een voor hem speciaal gemaakte DJ booth. De avond werd spectaculair afgesloten met muziek van coverband SLAMM. De zes topmuzikanten maakte er een knallende avond van. Loillands is weer het Loilse park geworden. Voor de foto’s zie onze website. Tot de volgende Loillands at the park!

VIJF PRACHTIGE WORKSHOPS
In samenwerking met stichting Welcom organiseert carnavalsvereniging de Vrolijke Drammers de komende weken vijf unieke workshops.
Dat zijn:

  •  Lassen, vrijdag 9 oktober 2015, maximaal aantal deelnemers 24.
  •  Hoe maak ik een carnavalskop, vrijdag 16 oktober 2015, maximaal aantal deelnemers 40.
  •  Opvullen / modelleren / techniek & constructie, vrijdag 6 november 2015, maximaal aantal deelnemers 40.
  • Kleur en spuitwerk, vrijdag 20 november 2015, maximaal aantal deelnemers 24.
  • 30 seconden straattheater, maandag 2 november 2015, 21.00 uur, café zaal Hendriks Loil.

Even een toelichting
In 2010 is stichting Welcom gestart met het project ‘Kunst en Carnaval’. De afgelopen 5 jaar hebben verschillende verenigingen aan dit project deelgenomen. Het project bestond uit een workshop ‘drama’ voor de jeugd. En een workshop ‘vormen en kleuren’ voor wagenbouwers vanaf 15 jaar. De workshop ‘vormen en kleuren’ is gegeven door Edwin van Onna. Stichting Welcom heeft onlangs samen met Edwin gekeken of dit project een vervolg kan krijgen. De plannen zijn uitgewerkt en we gaan aan de slag.
Doelgroep
De vier workshops zijn bedoeld voor de wagenbouwers en loopgroepen van de Montferlandse carnavalsverenigingen. Een tweede doelgroep zijn de leerlingen van de bovenbouw van de Montferlandse basisscholen.
Aanmelden:
Je kunt je aanmelden via onze website www.vrolijkedrammers.nl

JAARVERGADERING DE VROLIJKE DRAMMERS
Op maandag 2 november 2015 houden we om 20.00 uur in café zaal Hendriks onze jaarvergadering. Er staan een aantal belangrijke onderwerpen op de agenda zoals het lidmaatschap en de bestuursverkiezing. Voor de agenda van de jaarvergadering zie onze website.

Workshop ‘30 seconden straattheater’
Na de jaarvergadering van 2 november 2015 organiseren we in samenwerking met stichting Welcom, net als in november 2014, nogmaals de workshop ’30 seconden straattheater’. ‘De optocht van De Vrolijke Drammers kan, als geen andere optocht in de wijde omgeving, uitgroeien tot het mooiste en grootste straattheater van Gelderland.’ Om die stelling met onze carnavallisten te bespreken nodigden we alle belangstellenden uit voor de workshop ‘30 seconden straattheater’.

Theatermaker Theo Soonciëns weet met de meest eenvoudige praktijkvoorbeelden alle aanwezigen enorm te enthousiasmeren. Na tweeënhalf uur hard werken, maar ook hard lachen, zal hij iedereen van het volgende hebben overtuigd: ‘Met niet al te veel extra energie kun je, met het juiste theatrale spel van de groepsleden rond een carnavalswagen, die wagen een enorm positieve impuls geven. Een simpele handeling die uiteindelijk ten goede zal komen aan het plezier van zowel de deelnemers, de jury, als de toeschouwers langs de route van de optocht.’

De deelnemers in november waren erg enthousiast. Doordat er vorig jaar veel mensen waren die niet aanwezig konden zijn, organiseren we de workshop nog een keer. De workshop is uiteraard gratis. Je hoeft je vooraf niet aan te melden.
Maandag 2 november, 21.00 uur, zaal Hendriks.

Zoals jullie zien is het nieuwe carnavalseizoen weer in volle gang.
Zie voor actuele informatie onze website www.vrolijkedrammers.nl