Bent u vrijwilliger en komt u tijdens uw vrijwilligerswerkzaamheden in aanraking met mensen die lijden aan een vorm van dementie? Vindt u het soms lastig om iemand met dementie op de juiste manier te helpen?
Wilt u weten wat u kunt doen om de persoon, die u helpt, in zijn of haar waarde te laten, maar ook wat je bij voorkeur niet moet doen? Dan is de workshop “Omgaan met dementie” iets voor u!

Over Dementie
Iedereen kent wel iemand die lijdt aan Dementie. Het is een ziekte die vele vormen kent, maar ook  voorkomt in alle lagen van de bevolking. Dementie maakt geen verschil tussen achtergrond, ras, geslacht of leeftijd. Mensen met dementie kun je dus overal tegenkomen, op straat, in de winkel, bij de huisarts, de (sport)vereniging etc.  Ook in je vrijwilligerswerk kun je er mee te maken krijgen, bijvoorbeeld tijdens je bezoekwerk, of vanuit maatjesproject waar je aan meedoet etc.

Carly Post, Casemanagerdementie Didam, informeert  u tijdens de workshop over Dementie en reikt u handvatten aan om er mee aan de slag te kunnen gaan in uw vrijwilligerswerk. Natuurlijk is er ook voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Datum, tijdstip en locatie
Woensdag 19 april 2017, van 19.30 – 21.30 uur in Het Albertusgebouw in Didam (Raadhuisstraat 3, Didam).

Aanmelden
U kunt zich tot donderdag 13 april 2017 gratis aanmelden. Dat kan via het aanmeldingsformulier op de website in te vullen klik hier

Mocht u niet over internet beschikken, dan kunt u zich aanmelden door te bellen met de medewerkers van de Welzijnslijn, via 0316-29 28 28. Bereikbaar op werkdagen van 9.00-12.00 uur. Vermeld daarbij dat het gaat om de workshop ‘rolstoel rijden’ van het Vrijwilligerscollege.

Ook voor vragen kunt u contact opnemen met de Welzijnslijn:
Telefonisch: 0316 292828 (werkdagen, 9.00 – 12.00 uur)  Per mail vrijwilligerscollege@welcommail.nl.

Kosten
Er zijn geen kosten aan deze workshop ver­bonden.

Kennis is macht, kennis delen is kracht!
Deze workshop is georganiseerd door Welcom – Vrijwilligerscollege. Vindt u ook dat we gebruik zouden moeten maken van elkaars kennis en niet allemaal zelf het wiel opnieuw moeten uitvinden? Dan deelt u de mening van het Vrijwilligerscollege, want binnen het Vrijwilligerscollege leer je van elkaar! Of u nou zelf iets wil leren of kennis wil delen. U bent bij het vrijwilligerscollege aan het goede adres! Hier wordt de kennis van vrijwilligers gevonden en verbonden.