Eerste lustrumSurvival Loil
De Stichting Sportieve Aktiviteiten Loil organiseert in het weekend van 24, 25 en 26 juni haar vijfde survivalrun. Het  eerste lustrum dus. Daarom hebben ze dit jaar een aantal zaken veranderd.
De grootste verandering is wel het parcours dat ze dit jubileumjaar anders hebben gelegd om eens een ander deel van ons mooie Loil te laten zien. De deelnemers komen weer op plekken waar ze (zeker weten) nog nooit zijn geweest. Zo bezoeken ze dit jaar de Groenestraat tot aan, en zelfs in, de Leijgraaf. Uiteraard zit ook de prachtige vijver van Baakman en het huis van Borst weer in het parcours. De volledige route is te vinden op onze website www.survivalloil.nl.
Het weekend begint op vrijdag 24 juni om 21.00 uur met een feestje voor alle (oud)vrijwilligers en (oud)landeigenaren, en dan staan we even stil bij ons 1e lustrum.

Zaterdagmiddagarrangementsurvivalfoto 2015
Omdat de inschrijving na 3,5 dag al was volgeboekt hebben we gemeend om voor de mensen die deze inschrijving niet hebben gehaald op zaterdagmiddag iets op te zetten en dat is ons zaterdagmiddagarrangement. Om 14.00 uur en om 17.00 uur bezoeken we op clinic-basis een deel van het parcours met in totaal maximaal 150 personen, dus 2 x 75. De ontvangst is bij De Papegaai in het hartje van Loil en begint met een drankje. Omkleden kan geschieden in de kleedkamers van SV Loil, die gelukkig deze 2 dagen hun accommodatie weer ter beschikking stellen. Daarna wordt de route gelopen met een ervaren survivalatleet en dat gebeurt in groepen van maximaal 15 personen. Het gaat er hierbij om dat de groep bij elkaar blijft en dat je er wat van op steekt. De ervaren atleet kan je wat techniek bijbrengen en laten zien hoe je een hindernis ook kunt nemen. Na afloop kun je bij De Papegaai terecht voor nog een drankje of ijsje. Ook op deze zaterdagmiddag ontvang je een wedstrijdshirt van de organisatie welke je mag behouden. De kosten bedragen € 12,50 per deelnemer. Er is dus plek voor maximaal 150 deelnemers en ook hier geldt: vol is vol. Check onze website over de voortgang van deze inschrijving en overige informatie.

100 Vrijwilligers en 850 deelnemers op zondagIMAG0214
Op zondagochtend verwachten we onze ongeveer 100 enthousiaste vrijwilligers om 8.30 uur aan de Wehlseweg 28 voor de briefing waarna de eerste 7 deelnemers om klokslag 9.15 uur zullen vertrekken. Elke volgende 3 minuten starten er maximaal 7 deelnemers zodat er per uur 140 vertrekken. Om 15.33 uur zal de laatste groep vertrekken. Naast een diversiteit aan hindernissen die echt wel weer heel anders zullen zijn dan andere jaren, hebben we in verband met ons jubileum een verrassing voor elke deelnemer welke zij na de finish zullen ontvangen. Uiteraard kunnen we nog een aantal vrijwilligers gebruiken en mocht je een halve of hele dag willen helpen dan kun je je naam en mobiele nummer sturen naar Melvin Rasing via vrijwilligers@survivalloil.nl. De catering wordt tijdens je hulp goed verzorgd.

Steun Make-a-Wisch
Dit jaar zijn we een samenwerking aangegaan met stichting Make-a-Wish. Zij zullen met een standje aanwezig zijn bij de inschrijftent en daar koffie en thee verkopen. Alle inkomsten die zij genereren op deze dag gaat 100% naar deze stichting. Wij hopen op jullie steun. Laten we deze stichting een financieel goede dag bezorgen. Er is een bus aanwezig voor vrijwillige donaties

Prijzen van Westernboerderij en Sportbalance
Tenslotte hebben we onze hoofdsponsor de Westernboerderij en Sportbalance uit Breedenbroek bereid gevonden om totaal 6 mooie prijzen beschikbaar te stellen. Deze 6 prijzen worden willekeurig op startnummer verloot en de deelnemers zullen bij de finish worden ingelicht als zij een prijs hebben gewonnen. De prijs is iets in de richting van sportkleding zoals bijvoorbeeld een thermoshirt of een arrangement w.o. een overnachting inclusief ontbijt in een van de tipi-tenten bij de Westernboerderij in Didam.

Dank aan alle medewerkers
In verband met het gewijzigde parcours hebben wij dit jaar ook weer nieuwe landeigenaren moeten benaderen en daarbij wordt wel duidelijk dat ons evenement goed wordt ontvangen. Het maakt ons heel blij en trots dat zoveel mensen weer zo makkelijk hun medewerking verlenen tot het maken van de succesvolle sportieve dag die het elk jaar is en dat geldt van vrijwilliger tot sponsor, tot landeigenaar, tot parcoursbouwer of -opruimer, tot DJ, tot collega-verenigingen en ga zo maar door. Het feit dat er zich 850 deelnemers melden binnen 4 dagen zegt wat ons betreft genoeg. Bedankt voor dit grote compliment. Het is geweldig om te zien dat iedereen er weer voor wil gaan.

Wij hopen dat het weer een geweldige dag wordt en dat al deze deelnemers weer terug zullen kijken op een fantastische dag met vrolijke vrijwilligers en een beetje spierpijn, maar met gezelligheid na de run op het plein. Er hebben zich weer veel kinderen en gezinnen ingeschreven uit alle windstreken van het land. Wij zijn er bijna klaar voor. Allen op voorhand ontzettend bedankt voor jullie inzet. We maken er met z’n allen weer een waar survivalfeest van.

Organisatie Survival Loil