Rommelmarkt, luchtbalonnen en ZIEZOOballonnen
Muziek- en toneelvereniging Amicitia houdt op zaterdag 25 en zondag 26 juni weer de Sfeermarkt op en rond het kerkplein in Loil. Zaterdagavond begint om 18 uur de grote rommelmarkt. Nadat om 19.30 uur vanaf de Sommenweg de hete luchtballonnen zijn opgestegen, zorgt het duo Ziezoo voor een sfeervolle avond op het kerkplein.

Survival
Op zondag begint de dag al vroeg met de vijfde Westernboerderij Survival Run. Het eerste startschot voor dit sportieve evenement, dat samen met de Sfeermarkt wordt gehouden, klinkt om 9.15 uur.

Motortoertochtmotoren
Vervolgens begint om 11 uur de motortoertocht, sinds jaar en dag georganiseerd door Leo Hendriks.
De motorrijders vertrekken vanaf de Kloosterstraat. De tocht heeft een lengte van ongeveer 125 kilometer en gaat onder andere door de Achterhoek, via Ruurlo, Dieren en de Posbank, weer terug naar Loil. Vooraf inschrijven is niet nodig. Deelnemers kunnen zich op de dag zelf aanmelden.

Markt en touwtrekken
Om 11 uur wordt ook de markt voor hobbyisten, handwerkers en kunstenaars geopend. Zij kunnen voor 10 euro een overdekte stand huren via amicitia@amicitia-loil.nl. Verder staan er diverse (nieuwe) legervoertuigen in het centrum van Loil opgesteld. Net als vorig jaar vinden er in het weiland aan de Sommenweg touwtrekwedstrijden plaats. Aan het touwtrekken kunnen teams van zeven tot negen personen meedoen, bestaande uit zes trekkers, een coach en eventueel twee wissels.
De wedstrijden zijn voor mannen, vrouwen, mixteams en kinderen tot 16 jaar. Zij kunnen zich inschrijven door te mailen naar amicitia@amicitia-loil.nl of te bellen naar Martin Tiemessen (06-51 82 75 55) of Tonnie Diesvelt (06-55 55 74 08). Meedoen kost 7,50 euro per ploeg. Wie op zaterdagavond mee wil varen in een van de bamarktllonnen kan zich eveneens aanmelden bij Martin Tiemessen of een bericht sturen naar het mailadres van Amicitia. De ballonvaart duurt ongeveer 75 minuten en kost 175 euro per persoon.