Ongetwijfeld zal de Zwarte Pieten discussie ook tijdens de pronkzitting aan de orde komen. En ook het functioneren van de nieuwe Loilse raadsleden zal wel geëvalueerd worden. En vast en zeker zal de stelling ‘het gras is bij de buren altijd groener, zeker bij de bewoners aan de Kloosterstraat’ uitgediept worden. Maar dat natuurlijk allemaal wel met een knipoog, want dat is de doelstelling van de pronkzittingen… een avondje en middagje lachen en ontspannen.

 

PRONKZITTINGEN

Vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 januari 2015.

 

Pronkzittingen

Ook zo benieuwd naar de nieuwe Prins Carnaval. Of gewoon zin in een heerlijk avondje vol humor, spanning en plezier? Kom dan vrijdagavond 9 januari of zaterdagavond 10 januari naar zaal Hendriks. De avonden beginnen om 20.00 uur en de zaal gaat om 19.30 uur open. Het beloven weer enkele prachtige avonden te worden die u eigenlijk niet mag missen.

 

Kaartverkoop op vrijdag 2 januari 2015

De ver­koop van toegangskaarten voor de pronkzittingen vindt plaats op vrijdagavond 2 januari 2015 van 19.00 uur tot 20.30 uur in café Hendriks te Loil. Hierbij is het gezegde ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ van toepas­sing, waarbij leden voorrang hebben. De volgnummers voor de kaartverkoop worden niet eerder dan 18.00 uur uitgegeven. Voor leden is een gratis kaart beschikbaar, die wel voor 20.00 uur afgehaald moet worden! Doen zij dit niet dan bestaat er een mogelijkheid dat hun kaart zal worden verkocht. De toe­gangsprijs voor niet-leden bedraagt 11 euro per persoon. Voor nadere informatie betreffende de kaartverkoop kunt u contact opnemen met Geert Stienissen, tel. 226859. Tijdens deze kaarverkoop kunt u ook kaarten kopen voor de pronk-matinee van zaterdag 10 januari.

Wie op vrijdag, wie op zaterdag?

Tijdens de kaartverkoop kunt u aangeven naar welke avond uw voorkeur uitgaat. Heeft echter een van beide avonden een door de organisatie vooraf bepaalde limiet bereikt, dan kan het zijn dat u genoegen moet nemen met de overblijvende avond. Het programma van beide avonden is exact hetzelfde, dus dat hoeft niet bepalend te zijn bij uw keuze.

 

Plaatsensysteem

Na de kaartverkoop maakt de organisatie van de pronkzitting een zaalindeling. Bij binnenkomst in zaal Hendriks wordt u naar de voor u gereserveerde plaats gebracht. Wilt u tijdens de pronkzitting met een groep aan tafel zitten, geef dit dan tijdens de kaartverkoop door. Met het indelen van de plaatsen kan hiermee dan rekening worden gehouden.

 

Prinsenlotto

Voor Prins Rob I eindigt tijdens de pronkzitting van 9 januari 2015 de zittingstermijn. Na een officiële handeling zal hij als Prins afscheid moeten nemen van alle Loilse carnavalisten en zijn pak en versierselen overdragen aan zijn opvolger, Prins Carnaval 2015. Wie dat zal zijn is nu nog een vraag. Zoals al jaren gebruikelijk kunt u ook dit jaar weer een gokje wagen wie Prins Carnaval zal worden. In de week voor de pronkzitting komen kaderleden van carnavalsvereniging ‘De Vrolijke Drammers’ bij u aan de deur om het formulier, dat aan deze Kontaktraad is toegevoegd, weer op te halen. Nadat op de pronkzitting de nieuwe Prins is geïnstalleerd zullen de prijswinnaars worden bekend gemaakt.

 

Pronkzittingen Pronk-Matinee Jeugdpronkzitting
Wanneer: 9/10-01-2015 10-1-2015 11-1-2015
Hoe laat: 20.00 – 24.00 uur 14.00 – 16.30 uur 14.00 – 16.30 uur
Zaal open: 19.30 uur 13.30 uur 13.30 uur
Kaartverkoop: 2-1-2015 verkooppunten aan de zaal

 

Pronk-Matinee

De zevende uitvoering van de pronk-matinee wordt gehouden op zaterdag 10 januari 2015. De zaal is vanaf 13.30 uur geopend. Het programma begint om 14.00 uur en zal duren tot 16.30 uur.

 

Wij nodigen u uit voor een prachtige middag met onder andere optredens van onze minidansgarde, de Olde Garde, Joop Boxtart, een nostalgische film, en natuurlijk de nieuwe Prins Carnaval. Naast een onderhoudend programma is er ruim de gelegenheid voor het maken van een praatje en het gebruiken van een consumptie.

 

Voor de Pronk-Matinee zijn kaarten verkrijgbaar op de volgende verkooppunten: Meulenvelden servicepunt, Tonnie Diesvelt zuivelhandel, Café-zaal Hendriks. Daarnaast is er ook gelegenheid om toegangskaarten te verkrijgen tijdens de kaartverkoop van de pronkzittingen op vrijdag 2 januari 2015 van 19.00 uur tot 20.30 uur in café Hendriks te Loil.

 

De entree bedraagt inclusief een kop koffie of thee slechts 7 euro per persoon. Voor vragen of inlichtingen kunt u terecht bij:

Michtel Koster:           06 – 22 71 55 41 of

Miranda Teunissen:   06 – 18 54 84 39

Optocht
Carnaval 2015 is in zicht dus de hoogste tijd om je weer op te geven voor de optocht. Dat je daarmee niet vroeg genoeg kunt zijn blijkt elk jaar weer. Het is namelijk opvallend dat er elk jaar dezelfde ideeën en onderwerpen leven. En in dezelfde categorie met hetzelfde onderwerp aan de optocht deelnemen is niet toegestaan. Aanmelden kan via onze website www.vrolijkedrammers.nl of rechtstreeks bij Martijn Peters, Bielemanstraat 8 te Loil, tel. 06 53 91 86 37.