Ongeveer een half jaar geleden, op 23 november 2016 om precies te zijn, organiseerde Kontaktraad Loil samen met EHBO- Didam een EHBO- workshop. De avond was bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de cursusmogelijkheden die EHBO- Didam aanbiedt. Vincent Peters, Chantal Smits, Femke Schuurman, Lucie Arends en Annemie Giesen hebben zich daarop aangemeld voor de cursus Reanimatie en AED van EHBO Didam. Chantal Smits: “ik heb nog nooit een cursus EHBO/BHV gedaan en wilde graag weten wat ik moet doen als iemand een hartstilstand krijgt. Het zal je maar gebeuren als iemand voor je neervalt en dat je niet weet wat te doen. Maar ja, altijd druk, dus gunde ik mij geen tijd om de cursus te doen. Aangezien dit een cursus is van 3 avonden, is de tijdsinvestering klein. Dit haalde mij over de drempel om het toch te doen. Ook is het prettig om dit met andere bekenden samen te doen. Dus toen ik Femke en Vincent tijdens de workshop in Loil sprak, hebben we ook besloten om het met z’n drieën te gaan doen”.

Het aanmelden was een fluitje van een cent. Na afloop van de workshop vulden ze het aanmeldformulier in dat werd enkele dagen later beantwoord met een bevestiging en de drie data van de cursus. De kosten van de cursus bedragen € 55,00. Dit wordt door de meeste zorgverzekeringen/zorgverzekeraars vergoed.

In drie avonden, tweemaal op maandag en éénmaal op een donderdag van 19.30 – 21.30 uur in het Albertusgebouw in Didam, leerden de cursisten in een groep van ongeveer 12 personen, hoe te handelen als iemand een hartstilstand krijgt en hoe een AED gebruikt moet worden. Maandag 1 mei jl. ontvingen de cursisten hun diploma. Zij kregen het advies om jaarlijks een herhalings- /opfriscursus te volgen.
Natuurlijk hopen zij dat het niet nodig zal zijn, maar de Loilse cursisten weten nu in ieder geval wat er gedaan moet worden als zich een noodsituatie voor doet.
Femke Schuurman zegt: “Ik ben blij dat ik me heb aangemeld en kan het iedereen verder aanraden. Het zijn interessante avonden en ik heb veel respect gekregen voor de mensen van EHBO- Didam”.

Alle cursisten van harte gefeliciteerd.