Foto uit 2017 van de gesloopte maalderij

Foto van de nieuwe Maalderij in aanbouw

De nieuwbouw van de 13 appartementen “De Maalderij “vordert. De herkenbaarheid van de oorspronkelijke Maalderij als markant punt en stukje cultuurhistorie blijft hiermee voor het dorp behouden. Dit ook naar wens van de Monumentencommissie. De voorste gebouwen met mansardekappen en voorgevels komen in kleur en metselwerk identiek terug.

In de 13 zelfstandige appartementen zijn alle benodigde voorzieningen aanwezig. Denk aan hoogwaardig sanitair en tegelwerk, all-electric, comfortabele vloerverwarming en regelbare temperatuur per appartement (koelen of verwarmen). Alle appartementen hebben een eigen inpandige berging naast de gezamenlijke buitenberging.
Enkele appartementen hebben een eigen tuin beschikbaar. Op de verdieping van de Maalderij komt een galerij van staal en glas dat een verlengstuk is van het appartement. Een gezellig bankje ervoor en direct het gevoel van buiten!
Tevens is er een grote gezamenlijke ruimte waar alle nieuwe bewoners gebruik van kunnen maken. Deze ruimte dient ook als samenkomst voor alle inwoners van Loil die er even uit willen en behoefte hebben aan een praatje, borreltje en gezelligheid.

Samen met de werkgroep Sociale Samenhang van de Kontaktraad en de inwoners van Loil is het de bedoeling een fijne woonomgeving te creëren in en om de Maalderij. Een omgeving waarin de wensen en behoeftes van de bewoners centraal staan. Er kunnen bijvoorbeeld activiteiten georganiseerd worden als samen spelletjes doen, samen maaltijden bereiden.
Buurtzorg heeft zich voor 10 jaar (met na die 10 jaar, telkens een verlenging van 5 jaar) garant gesteld voor een zorgpost en neemt ook zitting in een gedeelte van de gezamenlijke ruimte. Alle zorg die wenselijk is kan in overleg met Buurtzorg worden geleverd.
De verwachte oplevering van de appartementen zal eind maart 2020 zijn. Aansluitend kunnen ze in de maand april 2020 gehuurd worden.

Open huis en inschrijven
Op 8 januari om 15:00 uur organiseren wij een open huis met een feestelijk tintje. We nodigen alle belangstellenden van harte uit bij de Papegaai. Onder begeleiding kan er ook in de appartementen worden gekeken.
Voor informatie over de verhuur en om u in te schrijven kunt u terecht bij:
REBO Zorgvastgoed, met als contactpersoon: verhuurspecialist Nanette Zwierenberg, telefoon 0313-490280 / e-mail: n. zwierenberg@rebogroep.nl/