Woensdag 9 maart a.s., precies een week voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 van 16 maart a.s., organiseert de Kontaktraad Loil het Lijsttrekkersdebat Montferland. Het debat begint om 20.00 uur in de voormalige kerk in ’t Hart van Loil.

Frans Miggelbrink

De lijsttrekkers Freddy van Dijken (D66), Henk Groote ( Lijst Groot Montferland), Ingrid Wolsing (PvdA), John van Schriek (Lokaal Belang Montferland), Karlijn Looman (CDA), Martin Som (VVD) en Rob Mos (Helder) hebben hun deelname toegezegd.

Voorafgaand hieraan stelt, vanaf woensdag 24 februari 2022 elke lijsttrekker zich voor in een filmpje. Voorafgegaan door een aanbeveling van burgemeester Harry de Vries van de gemeente Montferland. De filmpjes zijn te zien op de Facebookpagina van loil.nl en via de hieronder vermelde links:

Burgemeester Harry de Vries: https://www.youtube.com/watch?v=dHXWLAW_0xw

Lijst Groot Montferland, Henk Groote: https://www.youtube.com/watch?v=6MnEtFsWIuU

Lijst Helder, Rob Mos: https: https://youtu.be/KF6Jpycm2-Y

Lokaal Belang Montferland, John van Schriek: https://www.youtube.com/watch?v=qO8YpeEhI-s

VVD Montferland, Martin Som: https://youtu.be/5jKxDmD1OZU

D66, Freddy van Dijken: https://youtu.be/2LMydiVom5I

PVDA, Ingrid Wolsing: https://youtu.be/_Bs7BqAYNP4

CDA, Karlijn Looman, https://youtu.be/xaqJOS8Frx4

Uitnodiging en dank van voorzitter Kontaktraad Loil, Edwin van Onna: https://youtu.be/7SWlKPhc74k

Een compilatie van alle filmpjes samen: https://youtu.be/uLNehR_naJA

Frans Miggelbrink zal als spreekstalmeester het debat in goede banen leiden. Frans Miggelbrink is als o.a. dagvoorzitter, columnist voor de Gelderland, entertainer, programmamaker voor Omroep Gelderland door de wol geverfd op het podium.

De avond wordt onderverdeeld in 2 debatvormen: allereerst zullen de lijsttrekkers met z’n zevenen over diverse onderwerpen in debat gaan. Na de pauze worden op basis van loting 1 op 1- debatten tussen hen gehouden.

Vanaf morgen, 24 februari 2022 zullen de lijsttrekkers zich via de social media- kanalen van de Kontaktraad nader voorstellen in een kort filmpje.

Belangstellenden kunnen het debat live bijwonen of via de streaming volgen.
Aanmelding om erbij te zijn in ’t Hart van Loil kan via de link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJnbtiGkKQka6ofOKCekL8GHfQEEbGLmIE1ati2M6yhpA_cw/viewform

De streaming is te volgen via de link: https://player.vimeo.com/video/680995082?h=c71f62471d