“Super bedankt! Jullie zijn een geweldig dorp”

De verschillende acties in Loil voor Serious Request: the Lifeline hebben het fantastische bedrag van 1.603,76 opgeleverd. Serious Request: the Lifeline is de opvolger van het welbekende Glazen Huis. Hierbij lopen de 3 groepen van 2 FM DJ’s van 18 tot en met 24 december vanuit verschillende plaatsen in Nederland naar het concertgebouw Tivoli/Vredenburg in Utrecht. Daar vindt op Kerstavond de eindmanifestatie plaats. Uit de drie doelen koos Loil voor ‘Reanimeren in Nederland’.

Vrijdagavond rond 19.45 uur verwelkomden dweilorkest Heur-es en een groot gevolg aan kinderen en volwassenen 3FM DJ’s Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen bij de rotonde aan de Holthuizerstraat. Begeleid door de muziek van Heur-es, een vijftigtal kinderen en een groot aantal volwassenen ging het vervolgens naar het Loilse kerkplein. Dit alles met live-opname voor NPO3- radio en TV.

Onder belangstelling van een honderden mensen, waaronder burgemeester De Baat, werd de cheque overhandigd. De cameramannen maakten ondertussen mooie opname van de levensgrote Kerststal, Kerstman Ben en andere sfeerbeelden.

Het verblijf in van Mark en Rámon in duurde maar kort, omdat ze, mede door het slechte weer, al achterliepen op het schema en de beide DJ’s aardig stuk zaten. Wel gaven ze aan onder de indruk te zijn hoe in een klein dorp als Loil dit soort dingen op touw gezet konden worden. Dit bleek ook uit het WhatsApp- bericht dat de 3FM organisatie na afloop stuurde: “Wat een fantastisch warm onthaal stond ons te wachten. Super bedankt! Jullie zijn een geweldig dorp”.

De opbrengst van de vrijdagavond bestemd Loil voor de aanschaf van een AED bij de Daltonbasisschool St. Jozef. Met warme chocolademelk, glühwein, andere dranken en het eten uit de foodtruck van SmaakVolSmaak bleef het nog een tijd gezellig in de tent. Dit was mede te danken aan de muziek verzorgd door de school- DJ’s Tico, Ties en Bram en later op de avond Guus Meurs en Reinier Peters.

Dit alles is onmogelijk zonder de hulp van velen. Dank daarvoor aan iedereen die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen.

Via Youtube-kanaal https://youtu.be/x_odIr4FbUA zijn televisiebeelden te zien van de aankomst en ontvangst van de DJ’s in Loil