Kunst en tuin – open tuinen in Loil en Nieuw-Wehl

Laden Activiteiten

Op 8 en 9 juli gaan de tuinen van het collectief “Kunst en Tuin” weer open! In het buitengebied van Loil en Nieuw-Wehl liggen niet ver van elkaar vier boerderijen in het groen met passende tuinen en waar kunst wordt gemaakt. Deze zijn dan vrij te bezoeken van 11.00u tot 16.00u. Een kaart hiervan is te vinden op de website Kunstentuin.nl en beschikbaar op alle bezoekadressen.

In de tuin van “Daaldersmaat”, Doesburgseweg 8 Loil ben je welkom bij Carla en Paul Aukes. Je kan er heerlijk dwalen door de tuin waar Carla’s artquilts hangen, gemaakt naar aanleiding van reizen, landschappen en bloemen. Kunstenaars van het Kunstlab Doesburg zijn haar gasten die demonstraties en workshops geven.

Frans Giesen Groenestraat 4 Loil, “Peppelpark”, maakt houten beelden, soms zelfs uit hele boomstammen. Vaak zijn het uilen, maar ook andere dieren of abstract werk. De beelden zijn te zien in de prachtige en bloemenrijke tuin, maar ook in het atelier. De schilderijen van Irma Giesen, die deze dagen hier ook exposeert, geven alles nog extra kleur.

Ronald Kanne, houtdraaier, aan de Wardsestraat 15 te Nieuw-Wehl, laat zijn werk zien in zijn werkplaats waar hij de laatste jaren vooral urnen maakt. Tevens is er keramiek te zien van Heidy Ebbing en sieraden van Truus Hiddink. De tuin van “de Ward” nodigt uit een rondje om de vijver te lopen en bij te komen op het terras van al het moois en waar zondags het trio Carmelita akoestisch evergreens speelt.

Op de monumentale boerderij “De Negelaer” Mgr. Hendriksenstraat 25 Nieuw-Wehl is naast de zelfgemaakte keramiek van Trudy Volman ook haar aanzienlijke collectie aardewerk te zien van regionale keramisten en aardewerkfabrieken uit de vorige eeuw. Nol van Grunsven komt hier enthousiast over vertellen. Geniet ook van de echte boerentuin en boomgaard met schilderijen van diverse kunstenaars.

Gegevens

Datum:
8 juli 2023
Tijd:
11:00 - 16:00

Locatie

Loil en omgeving
Wehlseweg 36
Didam, Nederland
+ Google Maps
Ga naar de bovenkant