Zondag 3 juni jl. was Loil prima vertegenwoordigd bij Didam op Stelten. Omdat de Didamse winkeliers en andere ondernemers de Loilse verenigingen regelmatig ondersteunen met een advertentie of andere vorm van sponsoring, werken deze graag mee om dit evenement, dat een mooie promotie voor Didam is, te doen slagen.

Een ander doel van de deelname is het promoten van het dorp Loil, de Daltonbasisschool St. Jozefschool en de Loilse verenigingen. Hiervoor kon de aanwezige jeugd deelnemen aan een spellencircuit, waarbij zij zo snel mogelijk een parcours af moesten leggen, waarbij zij:

  • bij carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers een puzzel moesten maken;
  • bij Amicitia een muziekinstrument moesten bespelen;
  • bij Sv. Loil afd. Voetbal koppen om moesten schieten;
  • bij Sv. Loil afd. Volleybal 3 maal de bal over het net moesten spelen, en
  • bij Schuttersgilde Loil- Vooruit op de Kop van Jut moesten slaan.

Ruim 80 kinderen namen deel aan dit circuit en uiteindelijk was Joris uit Zevenaar de winnaar in de leeftijdsgroep t.m. 7 jaar, Stan van Aalten in de leeftijdsgroep t.m. 12 jaar en Nick Peters in de leeftijdsgroep ouder dan 12 jaar. Zij kregen alle drie als beloning een cadeaubon van 20 euro voor een pannenkoekmaaltijd bij Brinks Pannenkoeken uit Zeddam, die deze prijzen beschikbaar had gesteld, waarvoor dank.

Daarnaast verzorgden de majorettes van Loil- Vooruit en enkele jeugdmuzikanten van Amicitia nog enkele optredens, verkochten de leden van Amicitia loten voor de ballonvlucht tijdens de Loilse Sfeermarkt, die op 23 en 24 juni a.s. wordt gehouden, en werden folders uitgedeeld op Loil te promoten.

Al met al was weer een grote groep vrijwilligers die voor Loil actief waren en die er zeker in geslaagd zijn om Loil op een mooie manier op de kaart te zetten. Bedankt allemaal voor jullie medewerking.

Ook dank aan de organisatie van Didam op Stelten. Het was prima geregeld.

medewerking.