brandweerEen belevingswoning wordt gebruikt in het kader van ‘Brandveilig Leven’ om de brandveiligheid en het risicobewustzijn bij burgers te vergroten. In deze woning brengt de brandweer huis- tuin- en keukenrisico’s in de woonomgeving in beeld.
Tijdens het bezoeken van de woning komt de bezoeker verschillende situaties, die met brandveiligheid te maken hebben, tegen. Met deze opgedane kennis kan hij/zij thuis brandgevaarlijke situaties herkennen en voorkomen.
Woningcorporatie Plavei uit Didam (voorheen Laris) ondersteunt dit initiatief door deze woning, zolang deze leeg staat, aan de brandweer beschikbaar te stellen.
Elke maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur én vrijdagochtend van 09:00 tot 12:00 uur staan brandweermensen klaar om vragen te beantwoorden en kunnen belangstellenden brandveiligheid ‘beleven’. Aanmelden is niet nodig, u bent op de eerder genoemde tijden van harte welkom op Heulakkerstraat 4 in Didam.
Buiten deze openingstijden zijn groepen op afspraak mogelijk. Neem hiervoor contact op met Brandweer Achterhoek West op telefoonnummer 055 – 548 3636.