Na een oproep in de Gelderlander voor meer informatie over het huis dat op een melkbus was geschilderd, kwamen verschillende reacties binnen.
Loilenaar Henk Vierwind beschilderde deze melkbussen, vooral van oude boerderijen. Ze werden vaak in groen, de zogenaamde Hindelopen- stijl geschilderd. Maar ook in donkerrood, de Staphorster- stijl. Ook beschilderde hij geboorte- en huwelijksborden.
Na een oproep op Facebook bleek dat er nog meerdere van deze melkbussen in Loil, Didam en omgeving staan. Hieronder willen wij een verzameling van  de foto’s die worden gedeeld, tonen:

Volgens eerdere informatie was dit het voormalige huis van de familie Duis aan de Kloosterstraat in Loil.  Gebleken is dat dit niet zo is. Zie de foto hieronder van de Loil- kalender uit 2011. Gemeld is dat dit het huis van de familie Burghardt aan de Sommenweg is. Een bevestiging hiervan is welkom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boerderij familie Peters aan de Loilderhofweg 2 in Greffelkamp

Boerderij en nieuwe huis na de brand op voorkant en achterkant van de melkbus van het ouderhuis J. Reuling, Parkweg.
Deze is 5 keer gemaakt voor alle kinderen.

 

Huis Tonnie en Riky Wiendels Past Indenstraat 2 in Loil

 

Huis de Hulzekamp, Bosslagstraat 1 met verschillende achterkanten. Alle kinderen van Gerrit en Gerda Rasing hebben er één gekregen.  Op de tweede achterkant is Alfred Rasing met hond Trixie afgebeeld

 

Deze melkbus is NIET door Henk Vierwind geschilderd, maar door Bennie Mullink uit Wehl. Hierop staat het huis aan de Loilderhofweg 9 in Greffelkamp. in 1980 aangeboden en Gerrit en Dora Peters- Wienholts bij hun 25- jarig huwelijksfeest. Nu woont Dennis Loeters in dit huis.

 

huis St Isidiorusstraat 2 in Didam van Bennie en Diny Luiking (het is niet duidelijk of deze door Henk Vierwind is geschilderd)

 

Het voormalige huis aan de Beekseweg 35 in Didam Dit huis is inmiddels afgebroken.

 

Een door Henk Vierwind geschilderd bord uit 1995, dat Tonnie Duis ontving van de A.B.T.B. afd. Didam

 

Van deze melkbus van Tonnie en Ria Duis is de schilder onbekend.

 

Het ouderlijk huis van Nerus en Riek Lamers aan de Holthuizerstraat. 40 jaar geleden geschilderd door ene Jan uit Etten. Foto aangeleverd door Annie Castrop

 

Melkbus geschilderd door Diny Jansen- Peters van de Oelepas Huis onbekend