Beste bewoners van Loil

Allereerst wil ik mezelf aan U voorstellen. Ik ben Belinda Roosendaal en ben gastvrouw van de Maalderij. Ik ben getrouwd met Harrie en mijn man is geboren op de boerderij  Overeng waar wij wonen en met veel liefde en passie voor onze dieren zorgen. Verder zullen vele van U mij kennen als de moeder van Harm en Sterre.

Toen de kans kwam om in de Maalderij te gaan werken heb ik dat met beide handen aangegrepen. Mijn werk houdt in om te zorgen samen met de begeleiders van de jongeren om gezelligheid, huiselijkheid te bieden. Aandacht, een lekker kopje koffie of iets anders te drinken en gezellig even de dag doornemen, een lekker potje eten koken!! En ook om te verbinden met de buitenwereld. Zo komen we op het buurt maken!

Graag wilde we kennis maken met onze buren van de Maalderij en de buren kennis laten maken met ons. Er werden kaartjes gedrukt met uitnodiging voor 27 september om Buurt te maken. En alles werd coronaproof voorbereid! Maar helaas corona greep weer om zich heen en landelijk liep het aantal zieke mensen weer op. Er kwamen zorgen uit de buurt we willen graag komen maar is dit nu veilig om te doen? Na overleg besloten dat het niet verstandig is om door te laten gaan, we moeten zuinig op elkaar zijn en blazen het buurt maken af…….

Daarna kwam toch het bericht van de buurt dat ze het niet zomaar voorbij wilde laten gaan. Er werd door een aantal mensen bij de Maalderij versiering aangebracht en er kwam een prachtig verlicht bord met welkom in de buurt!!!!!!
Toen het klaar was werd er zoals het hoort officieel aangebeld en ik heb als gastvrouw opengedaan en de lieve woorden dat we welkom waren in de buurt voor heel de Maalderij aangenomen. Een mooie grote plant van de buren kregen we cadeau die heeft nu een mooi plekje in de woonkamer. We hebben coronaproof nog even gezellig een bakje koffie gedaan samen met een heerlijk gebakje die door Kathy (collega ) met zorg waren uitgezocht.

Het was spannend voor onze jongeren om kennis te maken met de buren die er waren, maar al snel was het ijs gebroken en hebben ze trots hun kamer laten zien. En zo hebben we heel klein toch buurt gemaakt en voelen we ons heel groot welkom! Hopelijk kunnen we volgend jaar het inhalen en met de hele buurt alsnog gezellig buurt maken.

Als dank voor ons welkom in de buurt zijn alle buren voorzien van een potje met koekjes bakmeel. Dat vonden we een passend cadeau gezien de eerdere functie van het gebouw…. De Maalderij.

Blijf allen gezond!!!

Groeten Belinda Roosendaal

Gastvrouw Maalderij