Erfgoed Gelderland is een coöperatie waarin meer dan 200 erfgoedorganisaties samenwerken, kennis delen en het erfgoed presenteren. Om dit kracht bij te zetten wordt elke twee jaar ‘de Gelderse Roos’ uitgereikt. ‘De Gelderse Roos’ is er voor erfgoedprojecten en erfgoedactiviteiten met impact.

De stichting ’t Hart van Loil wil de kerk in het dorp behouden en dit samen met het naast gelegen gemeenschapsgebouw en haar omgeving voort zetten als een plek voor ‘samenkomen’, ‘ontmoeten’ en ‘zorgen voor elkaar’.

’t Hart van Loil was in eerste instantie al genomineerd voor de publieksprijs van ‘de Gelderse
Roos’. Hiervoor kan iedereen nog tot 1 oktober a.s. stemmen via: https://erfgoedgelderland.nl/gelderseroos/hart-van-loil/

Uit de 24 genomineerde projecten is ’t Hart van Loil door de jury gekozen als één van de 10 beste projecten die ook in aanmerking komen voor de juryprijs. Hiervoor moet het project op 1 oktober a.s. aan de jury gepresenteerd worden. Op basis hiervan bepaald de jury een top-3. Deze wordt op 7 oktober a.s. bekend gemaakt. De winnaars van zowel de juryprijs als de publieksprijs worden bekend gemaakt en uitgereikt op 15 november 2021.