“Een onverwachte kans voor uw kind!”

Als kinderen de leeftijd van 3 jaar bereiken, oriënteren ouders zich op de school die het beste past bij hun kind. Een basisschool waarin ze vertrouwen hebben en waar het kind gelukkig kan worden. Dit geldt natuurlijk ook voor iedereen die door een verhuizing of welke andere reden dan ook, op zoek is naar een school voor zijn of haar kinderen.

In Loil staat een kleine school waar onderwijs wordt gegeven dat past bij bijna ieder kind: kleinschalig, Dalton, hartelijk en warm.
Een plek:

  • waar kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen;
  • waar leerkrachten sturen op eigenaarschap van ieder kind;
  • waar oudere kinderen en jongere kinderen samen werken;
  • waar kinderen met een eigen leerstijl uit de voeten kunnen.

Op de  Daltonbasisschool St. Jozefschool Loil wordt onderwijs gegeven volgens de leermethode van het Daltononderwijs. Dit verschilt inhoudelijk niet van het ‘gewone’ onderwijs, maar de organisatie en leermethode is anders. Op een Daltonschool leren kinderen kennis en ervaring op te doen door zelfstandig te werken. Vrijheid is hierin noodzakelijk om eigen keuzes te kunnen maken. De leerkracht biedt iedere leerling daarbij structuur en een kader om met die vrijheid om te gaan.

Het team van de Daltonbasisschool in Loil laat u dit alles graag zien, ervaren en voelen. U bent van harte welkom om eens binnen te lopen of om een afspraak te maken om eens verder door te praten. Neem daarvoor contact op met de Daltonbasisschool St. Jozef, Wehlseweg 48 in Loil, telefoonnummer 0316-223875