In het het informatieboekje van de Kontaktraad Loil worden met enige regelmaat inwoners van Loil voor gesteld. Karin Geven verzorgt dit. In de uitgave van november wordt de familie Van Beek voor gesteld.

Even voorstellen: De bewoners van Kloosterstraat 20

Dit keer een thuiswedstrijd, het hoekje bij de heg om en even op de koffie bij de buren.
Herman en Anita van Beek zijn een kleine 2 jaar geleden in Loil komen wonen, samen hebben zij 4 kinderen. Lisanne, Janine, Mariet en Jurre. Van oorsprong komt het gezin uit Ederveen. Hoe kom je dan uit in Loil? De wens was om vrij te wonen met een mooi uitzicht en de ruimte om het huis, dit alles kwam samen bij het huis aan de Kloosterstraat. In de periode dat zij hier zijn komen wonen is er druk aan het huis geklust en is het verbouwd naar een mooie, gezellige en eigentijdse woning met een prachtig vrij uitzicht.
Integreren in Loil was niet moeilijk, Jurre zit onder andere bij SV Loil en het hele gezin staat open voor al het moois wat Loil te bieden heeft. Anita gaat samen met de buurdames naar de activiteiten van Lovida en ook de helpende hand uitsteken bij de diverse activiteiten doen zij graag.

In hun werkzame leven is Anita actief als verpleegkundige in de wijkzorg bij Sensire en komt op die manier ook regelmatig bij de mensen thuis in Didam en Loil. Herman is ZZP’er in grond- en sloopwerk. Ook de kinderen zitten niet stil. Lisanne is zelfstandig verloskundige en verhuist binnenkort naar Zeewolde. Mariet studeert aan de HAN in Nijmegen en woont daar dan ook. Janine woont thuis en heeft een eigen Hair & Nails nagelstudio en Jurre zit op het Houtkamp College, 2e jaars, in Doetinchem.

Hobbies zijn er zeker ook, Anita maakt regelmatig mooie lange wandeltochten met vriendinnen, zoals afgelopen jaar het Marskramer pad en onlangs nog de wandeltocht tussen Slik & Zand op Ameland en binnenkort de sprookjesachtige Fjoertoer in Egmond. Er samen op uit met de fiets of op een lekkere vakantie is daarnaast ook niet verkeerd. Herman klust samen met Jurre graag aan brommers, op dit moment wordt gewerkt aan een Tomos. Daarnaast zijn er nog de dieren zoals de konijnen, de poezen en hond Bo, die onlangs een nestje met schattige pups heeft gehad.

Ondanks het afgelopen Corona jaar hebben Herman en Anita zich verwonderd over de mooie en vindingrijke initiatieven die in Loil worden opgezet en uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld de Stamppotten- expres en het Valentijns ontbijt, prachtig toch! En net als velen met ons is er genoten van het Openluchtspel en Loillands, heerlijk zo in de ‘achtertuin’, in het park.
Het is bijzonder om de saamhorigheid en verbondenheid te zien en de tijd en energie die in initiatieven wordt gestoken om er samen een succes van te maken, iets waar zij zich met alle plezier in de toekomst bij aan zullen sluiten.

____________________________________________________________

Wonen jullie sinds kort in Loil en wil je je graag voorstellen in het volgende boekje? Neem dan contact op met Karin: karingeven@kpnmail.nl