Edwin Onna is de nieuwe voorzitter van de Kontaktraad. Het bestuur bestaat nu uit:

  • Edwin van Onna (voorzitter)
  • Ries Berndsen (secretaris en Werkgroep Wonen)
  • Gerard Gies (penningmeester en namens Schuttersgilde, maar vacant)
  • Heidy Ebbing- Lukassen (Werkgroep Sociale Samenhang)
  • Jeroen Baerends (Werkgroep Communicatie)
  • Margreet Looman (Werkgroep Natuur en Recreatie)
  • Tonnie Peters (Werkgroep Onderwijs)
  • Peter Bosman (namens Vrolijke Drammers)
  • Edwin de Kinkelaar (namens Amicitia)
  • Theo Wanders (namens Geloofsgemeenschap Loil)

Wij wensen Edwin veel succes en hoewel voor velen misschien overbodig, want hij is op vele terreinen actief, stellen wij hem even voor:

Edwin is 51 jaar gelden geboren aan de Pastoor Indenstraat. Nu woont hij met zijn gezin aan de Tamboerstraat in Loil. Als docent Beeldende vorming en Tekenen werkt hij 4 dagen per week aan het Metzo- college in Doetinchem. De donderdag wordt gevuld met werk voor zijn eigen onderneming Onnart. Een aantal kunstzinnige ontwerpen in Loil, komen uit zijn geest en zijn van zijn hand.

Van jongs af is Edwin al betrokken bij de Loilse verenigingen: als muzikant en toneelspeler bij Amicitia, als voetballer, jeugdtrainer, -leider en bestuurslid van Sv. Loil, als lid van het pr-team en speaker bij de Loilse Survival. Daarnaast als fanatiek wagenbouwer bij de Vruutdruuvels, carnaval vieren bij de Vrolijke Drammers waarvan 5 jaar bestuurslid en vele jaren in de regie van de Pronkzitting.
Buiten deze functies is hij vaak ook de initiatiefnemer of anderszins betrokken bij veel activiteiten in Loil en daarbuiten, waarbij vooral de jeugd zijn aandacht heeft. Bij de Sv. Loil was hij jaren betrokken bij jeugdtoernooien, sportkampen en andere jeugdactiviteiten. Maar zeker bij het carnaval komt zijn passie om te laten leren naar voren. Hij nam het voortouw voor het project ‘Wagenbouwen voor de jeugd’ van carnavalsvereniging De 11jes uit Nieuw- Dijk en later ook bij de Drammers in Loil. Uiteindelijk voor de gehele gemeente Montferland, uitgegroeid tot het “Bolderkarproject”. Voor het Zevenaarse Boemelburcht verzorgt hij nu al een aantal jaren het project ‘ Carnaval is Kunst’, waarvoor hij de ere- pin in ontvangst mocht nemen.

En hij zit, net als bij het vorige Openluchtspel Loil, ook nu weer in de organisatie van het komende openluchtspel ‘Nooit meer..’.  Daarbij is hij voor ’t Hart van Loil de voortrekker van twee groepen, ouderen en jeugd, die activiteiten voor ’t Hart van Loil bedenkt, coördineert, ondersteunt etc.

Edwin is vanaf het begin betrokken bij carnavalsgroep De Vruutdruuvels. Bij deze groep is het goed te zien hoe de ouderen de jongeren wegwijs maken in het wagen bouwen, maar zeker ook het hele sociale aspect wat daarbij hoort. Samen iets moois creëren en van elkaar leren. Het schilderen is echt iets wat bij Edwin hoort en zeker niet alleen voor de Vruutdruuvels, menig wagenbouwer heeft de fijne kneepjes van het kleurgebruik, de schilderkunst en al het andere dat van belang is om een mooie wagen te bouwen, van Edwin mee gekregen.

Uit bovenstaande blijkt de grote sociale betrokkenheid van deze verenigingsman. Toen hij 2 jaar geleden gevraagd werd om voorzitter van de Kontaktraad te worden, moest hij dit door zijn overvolle agenda nog even aan zich voorbij laten gaan. Hij ziet echter genoeg mogelijkheden en heeft zoveel ideeën om allerlei mooie zaken in Loil uit te bouwen en te ontwikkelen, dat hij onlangs inging op een hernieuwd verzoek.
Als voorzitter van de Kontaktraad ziet hij het als zijn taak om de betrokkenheid van de Loilenaren te onderhouden en te verhogen. Of ze nu jong of oud, geboren of niet- geboren in Loil, wonende in de kern, in het buitengebied of zelfs daarbuiten, het zal zeker zijn aandacht krijgen. Dit om samen allemaal mooie plannen te bedenken,  deze uit te bouwen en samen te realiseren.