Ruim drie maanden geleden begonnen Murat Yilmaz (links) en Murat Sahingöz (rechts) hun café, restaurant, zalen- en partycentrum Lara in voormalig café/zaal Hendriks in Loil.

Murat Yilmaz is 39 jaar geleden geboren in Turkije, maar al 17 jaar in Nederland. Hij is getrouwd met Pinar. Murat Sahingöz is ook geboren in Turkije, 36 jaar oud, 7 jaar in Nederland en getrouwd met Rahime. Murat en Murat wonen beiden in Zutphen. Hier hadden ze tot voor kort een groentewinkel, maar deze is inmiddels verkocht.
Met het pronkzitting- en carnavalsweekend die in deze maanden plaats hadden, was dit een spoedcursus kennismaken en wennen in Loil. Tot nog toe is het hen zeer goed bevallen. Beiden hebben ze al jaren ervaring in een restaurant in Arnhem, maar een dorpscafé en zalencentrum is iets anders. Daarnaast moesten ook nog enkele zaken aangepast worden, omdat Lara naast de gebruikelijke verenigingsactiviteiten, feesten zoals bruiloften verjaardagen e.d. ook een restaurantfunctie kreeg.

Bij Lara worden Turkse, Griekse en Italiaanse maaltijden aangeboden. De eigenaren benadrukken dat dit zo wordt genoemd, maar dat in deze maaltijden ook Nederlandse gerechten als biefstuk, andere vleessoorten, aardappelen, friet, rijst en diverse soorten groenten zijn opgenomen. Hiervoor kan met dus ook bij Lara terecht. Zowel afhalen als ter plekke in het eetcafé eten is iedere dag mogelijk van 14.00 uur tot middernacht. Daarnaast kunnen ook diners, buffetten e.d. besproken worden.
Voor de samenwerking met de verenigingen geven de Zutphense ondernemers aan dat in overleg vrijwel alles mogelijk is. Ze staan open voor de samenwerking voor het schuttersfeest, de sfeermarkt en allerlei andere activiteiten die in Loil plaats vinden.