EHBO DidamKontaktraad Loil nam maandag 4 april jl. deel aan de workshop “Introductie EHBO” georganiseerd door Welcom. Instructrice Betty Roes verzorgde deze avond, hierbij ondersteund door ‘slachtoffer’ Martin Jansen. In twee uur tijd werden, onder het genot van een kop koffie, de basisregels van de EHBO op een duidelijke manier uitgelegd. Het eerste wat je moet doen bij noodgevallen:

  • Let op gevaar
  • Ga na wat er is gebeurd en daarna wat het slachtoffer mankeert
  • Stel het slachtoffer gerust en zorg voor beschutting
  • Zorg voor professionele hulp
  • Help het slachtoffer op de plaats waar hij ligt of zit.

Ook werden er films getoond waarin werd uitgelegd hoe je, bepaalde gezondheidsproblemen herkent en hoe je dan moet handelen. Bijvoorbeeld bij hartproblemen en herseninfarcten. Met de verschillende reanimatiepoppen (zowel volwassenen, kinderen als baby’s) werd de hartreanimatie gedemonstreerd. Hierbij werd ook het gebruik van een AED getoond.

Een heel leerzame workshop van maar twee uur die heel leerzaam en leuk is. Het is voor iedereen is aan te raden en kan als basis dienen voor een cursus EHBO. Naast de algemene EHBO- cursus zijn er cursussen speciaal voor kinderen, sporters en voor het geven hartrenanimatie en het bedienen van de AED.

Deelnemen aan een EHBO workshop
Kontaktraad Loil wil, bij voldoende belangstelling, speciaal voor inwoners van Loil en de leden van de Loilse verenigingen in het najaar van 2016 een twee uur durende workshop “Introductie EHBO” organiseren. Deelname is kosteloos. Interesse: meldt u dan aan bij één van de bestuursleden van de Kontaktraad of via mail: redactie@loil.nl.