In de novemberuitgave van het Loilse Kontaktraadboekje stellen de bewoners van Weemstraat 60D, Donny Pastoors en Rianne van den Berg, zich voor:

Donny Pastoors, Rianne, Tess, Noud en Jace.

Buiten wonen rondom Didam, dat kan zeker in deze buurt. De woning aan de Weemstraat ligt in een betrekkelijk rustige en kindvriendelijke buurt met relatief veel gezinnen. Hier heb ik kennis mogen maken met Donny Pastoors en Rianne van den Berg, die elkaar via sociale media hebben leren kennen en hier sinds afgelopen maart wonen met hun 3 kinderen Tess, Noud en Jace.

Donny komt van oorsprong uit Wehl en werkt als werkorganisator bij Koenders Totaalbouw in Duiven en houdt zich hierbinnen bezig met het zakelijk vastgoed. Een verhuizing naar Loil lag dus redelijk voor de hand, zeker met de wens om een eigen huis te kunnen bouwen. Maar je moet het uiteraard wel treffen en per toeval reden Donny en Rianne langs het braakliggend terrein en daarmee was de interesse gewekt.

Een telefoontje met de verkopende partij leerde het stel dat er ruime interesse was en dat het achteraan in de rij aansluiten was, de hoop leek daarmee verdwenen. Maar soms kan het vreemd lopen en na enige weken was daar toch het bericht dat het kavel nog beschikbaar was. Het gedane bod werd geaccepteerd en daarmee werden zij in februari 2021 eigenaar van de grond.

En dan begint het proces van ontwerp, bouwen en realiseren. Het bestemmingsplan liet zien op welke plek de woning moest komen te staan, o.a. rekening houdend met de molenbiotoop, d.w.z. de omgeving waarmee de molen in relatie staat, vrije windvang etc. Zo mocht de woning bijvoorbeeld niet hoger dan 7 meter zijn. Het casco gebouw heeft Donny bedacht en het resultaat is prachtig en ook nog volledig energieneutraal.

Binnenshuis is duidelijk de visie van Rianne zichtbaar, mooie materialen en prachtig op elkaar afgestemd. Zij gaat zich binnenkort bezig houden met de studie voor binnenhuis architectuur en zodra dit komend jaar is afgerond voor haarzelf beginnen. Daarnaast werkt zij momenteel bij Rabelink in Wehl. Het mooie van de huidige banen en ook binnenkort het voor haarzelf beginnen zijn de flexibele werktijden en het op die manier samen kunnen opvangen van de kinderen.

De kinderen zijn ook al actief en geïnteresseerd op sportief gebied, Tess zit bij de dansmarietjes en Noud kan niet wachten tot hij bij SV Loil kan gaan voetballen. Het gezin staat open voor de mooie activiteiten die allemaal in Loil georganiseerd worden.

Na een lekkere vakantie in Zeeland deze zomer, staat nog een nieuw te bouwen schuur op de planning. En dan genieten van dit prachtige plekje, waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen in de mooi aangelegde tuin.

_____________________________________________________________________

Wonen jullie sinds kort in Loil en wil je je ook eens voorstellen? Neem dan contact op met Karin: karingeven@kpnmail.nl