Om het informatieboekje van de Kontaktraad Loil een persoonlijker tintje te geven, wil de redactie met enige regelmaat inwoners van Loil voorstellen. Karin Geven zal dit verzorgen. Als eerste stelde Karin in het Kontaktraadboekje van juni jongstleden zichzelf en haar man Rob voor:

Even voorstellen: de bewoners van Kloosterstraat 18

Mijn naam is Karin Geven, getrouwd met Rob, beiden beginnende 50’ers en ouders van 3 heerlijke kinderen. Rob en ik hebben elkaar leren kennen via het werk, letterlijk een bankstel, we werkten destijds beiden bij de Rabobank. We hebben ervoor gekozen om in de buurt van ons werk te wonen en zo kwamen wij in Renkum terecht. Daar zijn onze kinderen, Bryan (26), Nathalie (24) en Myrthe (20) opgegroeid en maakten wij deel uit van het verenigingsleven, zo ook de carnavalsvereniging, een goed feestje zit ons wel in het bloed.

In mei 2018 zijn wij in Loil komen wonen, het was voor ons duidelijk; het werd Loil of Renkum, de keuze was makkelijk gemaakt. We wilden wachten tot onze jongste haar middelbare school had afgerond, zij heeft de eerste mijlpalen in Loil gezet, jarig en geslaagd! Ons huidige huis hadden wij eerder te koop zien staan, het was liefde op het eerste gezicht, een heerlijk plekkie.

Rob is geboren en getogen in Didam, daarnaast hebben wij onze vriendengroep en familie hier wonen, het voelde voor ons daarom niet als nieuw, eerder vertrouwd. Het huis en de plek waar het staat spreekt ons aan, aan de ene kant vrij en aan de andere kant overal dichtbij, een paar fijne buren, wat kunnen we ons nog meer wensen?

Het eerste jaar zijn we met name met ons huis bezig geweest, hoe goed ook onderhouden, smaken verschillen, en zo hebben we lekker in en rondom huis geklust. Zodoende nog niet veel in Loil ondernomen, wel de mooie wandelingen van het ‘Loilse Ommetje’ gelopen en natuurlijk naar Loillands geweest, fantastisch! We hebben ons verbaasd over alle activiteiten die worden ondernomen en alle vrijwilligers die hierbij betrokken zijn, dat kom je niet vaak meer tegen en is iets om echt trots op te zijn.

Het 2e jaar dat we hier woonden hebben we besloten om te stoppen met verenigingen uit Renkum en te kijken waar we ons mogelijk in Loil bij aan konden sluiten. Helaas kwam niet alleen Corona om de hoek kijken, maar kregen wij op meerdere vlakken met gezondheidsproblemen te maken, waardoor we in de rol van mantelzorger terecht kwamen, met alle liefde, dat zeker. De grootste zorg was om onze oudste dochter, die een hersenoperatie heeft moeten ondergaan.

En wat waren we trots dat zij en haar man, afgelopen september vanuit ons huis, zijn getrouwd en we een prachtige dag hebben mogen beleven.

In onze vrije tijd maken we tochten met de motor, wandelen we (met onze Puck), fotografeer ik, tennissen/padellen we, komen we graag op Texel en genieten we met ons gezin, vrienden en familie.

Nu voorzichtig de cijfers de goede kant op lijken te gaan en er steeds een beetje meer kan, willen we ons graag meer laten zien.

Tonnie Peters heeft mij gevraagd of ik nieuwe bewoners in Loil wil benaderen om zich voor te stellen, te beginnen bij onszelf, dit wil ik graag doen.

We hopen dat we meer mensen mogen leren kennen en jullie ons!