In het het informatieboekje van de Kontaktraad Loil worden met enige regelmaat inwoners van Loil voor gesteld. Karin Geven verzorgt dit. In de uitgave van februari 2022 worden Robin Lammers en Maurice Berentsen voor gesteld.

Even voorstellen: De bewoners van Schuttersstraat 6:

De dagen worden weer langer en lichter, er mag weer wat meer, tijd voor een nieuwe kennismaking.

Dit keer op de koffie bij Robin Lammers en Maurice Berentsen, nieuw in Loil, maar ook weer niet helemaal. Robin komt uit Didam, maar voetbalt na jaren bij DVC inmiddels bij SV Loil in dames 1. Carnaval zit ook in het bloed, zo is ook carnaval in de Loilse kerk in 2020 nog uitbundig gevierd.

Robin en Maurice hebben elkaar via Tinder leren kennen. Later bleek bij toeval een klasgenoot van Robin een bekende te zijn van Maurice, zo is het balletje gaan rollen. Nu zijn zij al ruim 6,5 jaar samen. Na 4 jaar in Arnhem te hebben gewoond en daarna nog een jaartje in de Els aan de andere kant van de rotonde, hebben zij in juni hun 1e huis kunnen kopen. Afgelopen december zijn zij de trotse eigenaren geworden van een geweldig instapklaar huis met een fijn ruim uitzicht. Alleen de tuin wordt nog even een uitdaging, die staat nog op de planning.

Maurice komt uit Vorden en heeft zijn draai hier ook helemaal gevonden, op dit moment werkt hij, gezien het thuiswerken advies vanuit huis,normaal gesproken in Utrecht in de ICT sector.

Robin werkt als stage coach bij Stage.nu, zij heeft de HBO studie opleidingskunde afgerond. In haar functie begeleidt zij HBO-stagiaires o.a. tijdens hun stage, maar ook met onderzoeksverslagen etc. In haar functie heeft zij verschillende bedrijven onder zich, variërend van de zorgsector tot aan de bouw. Vanuit eigen ervaring weet zij hoe belangrijk het is om als stagiair gezien en gehoord te worden en dat begeleiding door docent of bedrijf niet altijd toereikend is. Hierin speelt de stage coach een aanvullende rol, zodat de stagiair niet alleen goed door zijn/haar stage heen rolt maar er mogelijk t.z.t. ook een baan aan over kan houden.

Wat Robin en Maurice in Loil aantrekt is natuurlijk het verenigingsleven, de voetbal en de carnaval, maar ook de initiatieven die worden genomen. Geweldig en verwonderd om te zien hoe dit tot stand komt, zoals bijvoorbeeld afgelopen week weer de mogelijkheid om aan te melden voor de Stamppottenexpress. En ook de activiteiten die worden gedaan voor kinderen op het veld voor de deur zijn leuk om te zien.

Wat opvalt is het enthousiasme en de positiviteit waarmee beiden vertellen en in het leven staan, familie en goede vriendschappen zijn waardevol en belangrijk. Dit geldt ook zeker voor leuk contact met de buurt. Zij zijn hartelijk welkom geheten door de naaste buren en de deur staat bij hen ook altijd voor iedereen open.

Zodra er nog weer meer mogelijkheden zijn en Corona naar de achtergrond verdwijnt willen zij ook zeker buurtmaken en meer mensen leren kennen.

Het voelde voor mij in ieder geval als een warm welkom!

 

________________________________________________________________

Wonen jullie sinds kort in Loil en wil je je graag voorstellen in het volgende boekje? Neem dan contact op met Karin: karingeven@kpnmail.nl.