Wat een verslagenheid, toen zondag 23 mei 2021 als een schokgolf door Loil ging dat Geert was overleden. Ongeloof ook. “Geert Jansen van Amicitia? Dat kan toch niet!” Maar het was helaas wel waar. Geert is overleden.

Geert Jansen was niet alleen ‘de Geert van Amicitia’. Hij was ook de Geert Jansen van het Parochiebestuur, waar hij ooit penningmeester was. En van de biljartvereniging waarvoor hij door het vuur ging. Hij was zelfs de initiator van het nieuwe biljart dat nu in de Zomp staat. En waar hij helaas zelf nooit op heeft mogen spelen. Maar hij was ook betrokken bij het boek ‘Loil 2000’ en fan van het openluchtspel waar hij zeer enthousiast over was. Geert was een zeer trotse Loilenaar.

Geert heeft ook veel voor de Kontaktraad betekend. Hij maakte in 1976 deel uit van een werkgroep die de Kontaktraad heeft opgericht. Hij legde de basis voor waar wij nu, 45 jaar later, nog steeds voor staan.

De helaas ook veel te vroeg overleden Ton Bolder schreef ooit het artikel ‘Van mulder naar bits en bytes’ over Geert. Een korte passage van Ton die veel over Geert zegt is: “Geert voelt zich zeer betrokken bij de Loilse gemeenschap. Hij hecht er zeer aan daar actief deel van uit te maken. Hij heeft een heel uitgesproken en heldere visie als het gaat om de leefbaarheid van zijn dorp.”

Geert, bedankt voor alles wat je voor Loil hebt gedaan. Je was een groot voorbeeld voor vele anderen. We zullen je missen.

We wensen de familie en vrienden van Geert (Gerard) heel veel kracht om dit verlies te kunnen dragen.

Mede namens heel veel Loilenaren,

Kontaktraad Loil