Tijdens de derde editie van de 11 Dorpentoer op zondag 13 september jl. maakten veel mensen gebruik van de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de gerestaureerde voormalige herberg de Nachtegaal, Doesburgseweg 9.
De familie Heuberger ontving de bezoekers gastvrij. Veel Loilenaren en Didammers die graag wilden zien hoe het pand er nu uitziet. Bas Heuberger vertelde over de aanpak van de renovatie die overigens nog niet helemaal is afgerond. Daarbij werd niet alleen het woonhuis maar ook de bijbehorende tuin grondig onderhanden genomen.

Naast bezichtiging van het pand genoten de bezoekers van de kunst van een vijftal lokale Loilse kunstenaars. In het pand waren Lapplicaties van Carla Aukes en bloemsierkunst van Ria Seegers te bewonderen.2015 0913 11Dorpentour Doesburgseweg 9 2 foto

 

Buiten exposeerden Frans Giesen met houtsnijwerk, Heidy Ebbing met keramiek en Linda Hofman met schilderijen. Laatstgenoemde werkte de hele middag aan een schilderij.

De bezoekers werden getrakteerd op koffie en thee met, door de familie Heuberger, zelf gebakken taart. Ook een glaasje fris was op deze warme zondagmiddag zeer in trek.

De Kontaktraad bedankt de familie Heuberger voor het openstellen van hun huis en de Loilse kunstenaars voor hun bereidwillige medewerking.