Op 19 mei jl. vond de eerste avond voor het project ‘Loil in het groen’ plaats. Ruim 40 aanwezigen zagen een presentatie van Ruud Borkes van Stichting Landschapsbeheer Gelderland.
In het eerste deel van de presentatie vertelde hij over de verschillende type landschappen die er van oudsher in en om Loil zijn en waren.

Na de pLoil in het groen bijeenkomstauze volgde uitleg over de opbouw van een boerenerf en de beplanting en indelingen die daarbij gebruikelijk waren. Aan het einde van de avond kreeg iedereen een A3- flyer met alle informatie mee naar huis. Hiermee kan iedereen aan de slag om plannen te maken of ideeën uit te werken. Op de inloopdag (9 juni a.s.) zijn er blokken van 30 minuten, waarin bewoners hun plannen kunnen voorleggen en deskundig advies hierover krijgen van een medewerker van Stichting Landschapsbeheer Gelderland. Als alle ideeën zijn uitgewerkt, volgt op 20 november een feestelijke plantdag. Hierbij hopen we dat Loil in één dag nog mooier wordt dan het al is.

Nadere informatie of meedoen met ‘Loil in het groen’

Mocht u na het lezen van dit artikel ook informatie willen ontvangen en/of mee willen doen, neem dan gerust contact op. Dit kan door een telefoontje naar Tamara Donkers-Lamers, (nummer 06-20063145), of via mail naar kontaktraad@loil.nl of door één van de leden van het Kontaktraadbestuur hierover aan te spreken.

 

Loil in het groen bijeenkomst 2