Ruim 70 mensen maakten woensdagmiddag 8 januari gebruik van de mogelijkheid om ‘De Maalderij’  in Loil te bezichtigen. In de volle zaal van de Papegaai werden zij, na een inleiding door Roy Barthen, geïnformeerd over de huur- en zorgmogelijkheden. De verwachting is dat het gebouw eind maart wordt opgeleverd en dat de verhuur in april start. Voor de geïnteresseerden lagen aanmeldformulieren klaar. Aanmelden is overigens ook mogelijk via de site: https://www.rebohuurwoning.nl/nl/overzicht/nieuwbouw/de-maalderij-loil

Hierna verraste Buurtzorg en Hoornstra Bouw de Kontaktraad Loil met een cheque als bijdrage voor de sociale samenhang in Loil. Heidy Ebbing nam deze onder dankzegging in ontvangst. Zij gaf aan dat het bedrag bestemd wordt voor het onderhoud en de verzekering van de duofiets. Deze zal de Kontaktraad Loil komend voorjaar in gebruik nemen.

In groepjes van 7-8 personen werd iedereen vervolgens rond geleid door de nieuwbouw. Zij waren allemaal zeer te spreken over de vormgeving en de indeling van het gebouw.

De 13 appartementen beschikken allemaal over een slaapkamer, een woonkamer, een douche/toiletruimte en een eigen berging. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte waar gekookt kan worden of waar men een praatje kan maken of genieten van bijvoorbeeld een borreltje en gezelschap.
Ook Buurtzorg maakt gebruik van een gedeelte van de gezamenlijke ruimte om een zorgpost in te richten. Alle zorg kan in overleg met Buurtzorg op maat worden geleverd.

Het heeft enige tijd in beslag genomen voordat het zover was, maar het voormalige pand van Maalderij Borst is met ‘De Maalderij’ een prachtige voorziening voor Loil geworden.