Overgenomen van het oorspronkelijke bericht op: http://didamopstelten.nl/in-loil-kan-het/

“In Loil kan het!”. Met deze slogan presenteert Loil zich in het Vink belevenispark op de hoek van de Drostlaan en de Kerkstraat op de veertigste Didam op Stelten. Loil laat zien dat het voor iedereen de vrijheid, de ruimte en de mogelijkheden biedt:

 • met vrijheid en ruimte in keuze om deel te nemen aan de Loilse tradities en het verenigingsleven. De tijd dat je er niet bij hoorde als je hieraan niet deelnam, ligt al ver achter ons;
 • met ruimte in de woon- en leefomgeving. Om te wonen, te wandelen, te fietsen of gewoon te genieten;
 • met alle voorzieningen dichtbij zoals het gezondheidscentrum, de winkels en dergelijke in het centrum van Didam op nog geen 1.500 meter afstand;
 • voor kinderen om, door het Daltononderwijs op de St. Jozefschool, op eigen niveau, de eigen ontwikkelmogelijkheden zo goed mogelijk te benutten.
 • om te sporten, te zingen, muziek te maken of andere hobby’s uit te oefenen: Loil kent een breed aanbod van verenigingen

Dalton St. Jozefschool legt onderwijsmethode uit

Tijdens Didam op Stelten staan ‘Loilse’ kraampjes in het Vink belevenispark. Laat u door het schoolteam van de Dalton St. Jozefschool Loil informeren over de leermethode van het Daltononderwijs. Dit verschilt inhoudelijk niet van het ‘gewone’ onderwijs, maar de organisatie en leermethode is anders. Op een Daltonschool leren kinderen kennis en ervaring op te doen door zelfstandig te werken. Vrijheid is hierin noodzakelijk om eigen keuzes te kunnen maken. De leerkracht biedt iedere leerling structuur en een kader om met die vrijheid om te gaan.
Muziek en toneelvereniging Amicitia

Muziek- en toneelvereniging Amicitia heeft net de jaarlijkse sfeermarkt achter de rug. De trekking van de grote verloting is speciaal uitgesteld voor de 40ste Editie van Didam op Stelten en vindt plaats in het Vink belevenispark op 2 juli om 16.00 uur.  Met de aanschaf van een lot ondersteunt u deze vereniging en maakt u o.a. kans op een 3-daagse stedentrip, een geheel verzorgde BBQ voor 10-15 personen of een gratis vlucht in een luchtballon tijdens de sfeermarkt van 2018.

Spinnewebloop

In een mini- spinnewebloop voor de jeugd presenteert Loil de verschillende mogelijkheden die de Loilse verenigingen bieden. Van voetbal tot volleybal, van muziek- en toneelvereniging tot drumband, van schuttersgilde tot popkoor, van survival tot carnaval: ze doen mee. Met de deelname aan de spinnewebloop kan de jeugd leuke prijzen winnen.

In één van de kraampjes kunt u terecht voor nadere informatie over Loil, de Dalton St. Jozefschool en de Loilse verenigingen. Loil heeft hierin een breed aanbod:

 • voetbalvereniging Sv. Loil, waar plezier in prestatie hand in hand gaan;
 • dit op sportpark De Korenakker met één van de beste kunstgrasvelden in de regio, gelegen op een prachtige locatie; een mooie hobbymogelijkheid biedt;
 • volleybalvereniging Sv. Loil, waar je in een ‘ons kent ons’ sfeer op je eigen niveau kunt volleyballen;
 • survivalvereniging Loil, die jaarlijks een zeer populaire survivalrun in en rond de prachtige omgeving van Loil organiseert en ook het hele jaar door jeugd stimuleert om te sporten;
 • muziek- en toneelvereniging Amicita die alle mogelijkheden biedt om op een leuke en gezellige manier muziek te maken en toneel te spelen;
 • daarnaast, popkoor Sjanté om samen te zingen, de biljartverenigingen Lara en De Papagaai, drumfanfare- en majorettekorps Loil- Vooruit, schuttersgilde Loil- Vooruit, een damestrimclub, een seniorenplatform, een klaverjasclub, Lovida en meer.

De stichting Kontaktraad Loil is het overkoepelende overlegplatform van de plaatselijke verenigingen en belangengroepen en functioneert vergelijkbaar met de dorpsraden die elders bestaan.

Loil feliciteert de organisatie van Didam op Stelten met het 40 jarig jubileum en laat op 2 juli zien dat het “In Loil kan!”. Kom langs en laat u informeren.