KRlogo pms 300Kontaktraad Loil organiseert woensdag 18 mei a.s. om 20.00 uur in De Zomp aan de Wehlseweg een informatieavond over de toekomst van de Loilse gemeenschapsgebouwen. Eerste aanleiding is dat de gemeente Montferland stopt met de exploitatie van het gemeenschapsgebouw De Zomp en dit ter overname aan Loil aanbiedt. Reden voor de werkgroep Gemeenschapsgebouwen en Wonen van de Kontaktraad Loil om adviesbureau ICS te benaderen om de mogelijkheden hiertoe te onderzoeken via een zogenaamd quickscan. Een quickscan is een kortlopend, beperkt onderzoek om globaal te inventariseren wat de belangrijkste kansen, knelpunten en mogelijkheden zijn.

Gaandeweg dit onderzoek kwam daar ook de sluiting van café zaal Hendriks bij en sloot ook de locatieraad aan om de toekomst van de Loilse kerk hierin mee te nemen.
In een eerste bijeenkomst in november 2015 zijn samen met de Loilse Verenigingen en organisaties de huidige en toekomstige wensen geïnventariseerd.

De uiteindelijke quickscan resulteerde in een rapport van ICS waarin de verschillende mogelijkheden worden beschreven. Deze variëren van de Loilse kerk als gemeenschapsgebouw, een grondige aanpassing van de Zomp of Hendriks tot complete nieuwbouw. Alle Loilenaren en iedereen die zich bij Loil betrokken voelt wordt 18 mei in de gelegenheid gesteld zich te laten informeren, ideeën in te brengen en mee te discussiëren over te toekomst van de gemeenschapsgebouwen in Loil.