Het nieuwe carnavalsseizoen is gestart. Enkele wagenbouwers hebben hun eerste koppen al gelast. En als vereniging hebben we de nodige vergaderingen inmiddels achter de rug. Kortom het nieuwe carnavalsseizoen is duidelijk weer begonnen. Een seizoen waarin we, zeker de komende maanden, voor enkele zeer belangrijke gebeurtenissen in onze geschiedenis staan.
Jaarvergadering
De jaarvergadering wordt gehouden op woensdag 2 november bij Lorre. Aanvang 20.00 uur. Een belangrijk agendapunt is waar we onze pronkzittingen en ons carnavalsfeest van 2017 gaan houden. We staan voor een belangrijke keuze waarbij we de mening van onze leden erg belangrijk vinden.
Een ander belangrijk agendapunt is de opvulling van een vacature die vorig jaar binnen het bestuur is ontstaan. We staan voor een mijlpaal in de 58 jarige geschiedenis van de Vrolijke Drammers… het eerste vrouwelijke bestuurslid. Inge Jentink heeft zich hiervoor kandidaat gesteld, ALAAF.
Nog een belangrijk agendapunt is een financiële bijdrage die we zeer binnenkort van de gemeente Montferfland hopen en denken te ontvangen. Dat zeer aanzienlijke bedrag is bestemd voor het realiseren van onderdak voor wagenbouwers. Ook hierover willen we onze leden graag informeren. Wellicht kom je als carnavalsgroep ook in aanmerking voor een bijdrage van enkele duizenden euro’s!
Samenwerken aan en voor de jeugd
Naast de activiteiten voor de jeugd rondom de pronkzittingen en de carnavalsdagen, organiseren we als vereniging al enkele jaren, ook door het jaar heen, speciale jeugdactiviteiten. Dan doen we voor onze jeugdleden, maar zeker ook voor de overige Loilse jeugdigen.
Vorig jaar hebben we met Schuttersgilde Loil Vooruit gesproken over een mogelijke samenwerking wat betreft het organiseren van jeugdactiviteiten. De afgelopen maanden hebben we onze initiatieven gebundeld en dat met nog enkele Loilse verenigingen en instanties gedeeld. Dat waren naast Schuttersgilde Loil Vooruit en de carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers, Sv Loil, Amicitia, Drumfanfare Loil Vooruit en de Oudervereniging van de St. Jozefschool. Iedereen is bijzonder positief over dit initiatief en het eerste resultaat dient zich al aan… een superleuke ‘Griezeltocht’ door Loil. De opzet is om de komende maanden en wellicht zelfs jaren vaker tot gezamenlijk georganiseerde jeugdactiviteiten te komen.
Griezeltocht
De Griezeltocht wordt gehouden op zaterdag 5 november 2016 en start om 18.00 uur in de kantine van Sv Loil. Meer informatie is binnenkort te vinden op de websites van de Vrolijke Drammers en Schuttersgilde Loil Vooruit.

We bruisen van de energie en hebben erg veel zin in het nieuwe carnavalsseizoen. We wensen iedereen een gezellig, humoristisch, creatief en knotsgek carnavalsjaar toe.

ALAAF