Bibliotheek achterhoek

Ook dit jaar kunnen kinderen tot 1.58 meter op vertoon van de bibliotheekpas gratis naar de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De beroemdste Cross van Nederland vindt plaats op vrijdag 24 juli t/m zondag 26 juli. Natuurlijk wordt er ook voorgelezen in het Blagenparadijs. Voor het eerst mogen de Achterhoekse bibliotheekmedewerkers, die al enkele jaren actief zijn in de voorleestent, zich Tante Rikies voorleesteam noemen. Ook medewerkers van Bibliotheek Montferland doen mee.

Voorleestent
In het ‘Blagenparadijs’, het Zwarte Cross festivalterrein speciaal voor kinderen, staat de voorleestent van de Bibliotheek. Het Blagenparadijs is alleen toegankelijk voor volwassenen als ze begeleid worden door een kind en is daardoor een bijzondere plek op de Zwarte Cross. Kinderen van alle leeftijden kunnen in de voorleestent de mooiste (prenten)boeken doorbladeren of voorgelezen worden door tante Rikies voorleesteam. Elk kind dat zijn of haar bibliotheekpas bij de voorleestent laat zien krijgt een klein cadeautje.

 ‘Meet and greet’ met Kikker
Dit jaar kent de voorleestent een bijzondere gast. ‘Kikker’ zal het Blagenparadijs op zaterdag 25 en zondag 26 juli bezoeken. Om 13.30 uur en 16.00 uur kunt u uw kind fotograferen met Kikker. Natuurlijk zal er dan ook voorgelezen worden uit de boeken over Kikker en zijn vriendjes, geschreven door Max Velthuijs.