Komend weekend, 2 en 3 juli zijn er in Loil en Nieuw-Wehl drie tuinen open voor publiek waar een mooie tuin gecombineerd wordt met kunst!

Frans Giesen en Irma Giesenkunst in tuin
Frans Giesen (www.houtenbeelden.info) exposeert zijn houtsnijwerk aan de Groenestraat 4 in Loil. Frans maakt vooral levensechte beelden van dieren in boomstammen, die in zijn tuin te zien zijn. Onder de oude bomen ligt een gazon omgeven door borders met veel vaste planten en een vijver. Verder zijn er in zijn tuin de schilderijen van Irma Giesen te zien.

Ronald Kanne en Carla Aukes
Ronald Kanne (www.ronaldkanne.nl ) is professioneel houtdraaier. Uit bijzondere boomstammen uit de buurt maakt hij schalen. Hoe zo’n schaal gemaakt wordt kunt u zien in zijn werkplaats. Ronald geeft ook cursussen houtdraaien. Zijn tuin, aan de Wardsestraat 15 in Nieuw-Wehl nodigt uit tot een rondje om de vijver en even zitten op het terras met het mooiste uitzicht van de Achterhoek! In de tuin worden ook de quilts van Carla Aukes geëxposeerd. Wandkleden met ongelofelijk gedetailleerde taferelen die ogen als schilderijen maar zijn gemaakt van oneindig veel verschillende stukjes linnen en katoen.

Trudy Volman, Ineke van Beersum, Karin Lok en Piet de Ridder
Trudy Volman (http://www.negelaer-creatief.nl) geeft onder de naam “de Negelaer-creatief” cursussen op het rijksmonument “de Negelaer”, met karakteristieke tuin aan de Mgr. Hendriksenstraat 25 in Nieuw-Wehl. Er wordt geëxposeerd en gedemonstreerd op gebied van keramiek, mozaïek, vilt en zijde schilderen. Ook is er werk te bewonderen van keramiste Ineke van Beersum en Karin Lok. Verder hangen er schilderijen van Piet de Ridder.

Deze drie tuinen ademen een landelijke sfeer en nodigen uit om op een stil plekje van een kopje koffie, de kunst en de omgeving te genieten. De tuinen zijn gratis toegankelijk. Ze zijn open van 11.00 tot 17.00 uur. Er is gelegenheid om kunstwerken te kopen. De tuinen liggen ongeveer 3 km uit elkaar, zodat het uitnodigt om van de ene tuin naar de andere te wandelen of te fietsen.
Plattegrond 2016