Vandaag, woensdag 26 april 2017, ontving Harry Elfrink de Koninklijke onderscheiding Lid in de orde van Oranje-Nassau. In de gemeente Montferland ontvingen tijdens de traditionele lintjesregen ter gelegenheid van Koningsdag zes inwoners dit lintje tijdens een ceremonie in kasteel Huis Bergh.

Harry zet zich al jaren lang in voor een aantal verenigingen in ons dorp Loil. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Verenigingskantine de Zomp sinds mei 2002. De laatste jaren beheerde hij hiervoor de financiën.

Bij de Sv. Loil volleybal vervult Harry verschillende functies. Sinds 1995 maakt hij als secretaris deel uit van het bestuur. Hij is tevens wedstrijdleider en spreekbuis naar de volleybalbond. Ook is hij al jaren scheidsrechter en al een tiental jaren is hij coach van afwisselend jeugd- en damesteams. Het afgelopen jaar leidde Harry het Dames 2 team nog naar een mooie derde plaats in de competitie.

Ook zet Harry zich in voor muziek- en toneelvereniging Amicitia. Hij speelt daar niet de eerste viool, maar wel de bugel, na in de beginjaren zijn grote liefde, de drums, te hebben bespeeld. Daar bleef het niet bij. Hij is jarenlang voorzitter geweest en daarna tot eind van 2016 secretaris van deze club.

Ook in verschillende andere functies heeft hij zich ingezet, zoals de kantinecommissie, de muziekcommissie en zeker niet in het minst: de sfeermarktcommissie.

Voor al deze verdiensten voor de genoemde verenigingen in het bijzonder, maar zeker voor ook de leefbaarheid in het algemeen voor Loil heeft Harry dit lintje meer dan verdiend.

Harry…….. van harte proficiat.