De komende weken ontvangen de vrijwilligers van de Kontaktraad en ’t Hart van Loil een zakje Kwazzelbonbon. Dit als dank voor hun bijdrage in het afgelopen jaar.
Deze  handgemaakte bonbon is, op initiatief van de Kontaktraad Loil, gemaakt door Lisa Geurts van chocolaterie ‘Puur Geluk’ uit Doetinchem.

Lisa’s moeder, Dorien Geurts- Kaal, is geboren en getogen aan de Bosslagstraat. Toen bekend werd dat haar dochter handgemaakte bonbons ging maken en verkopen, was de link tussen chocolade en de Loilse Kwazzelkruut snel gelegd. En zo ontstond de ‘Kwazzelbonbon’.

De vulling van zowel de melk- als puurchocolade- variant is met een scheutje van de alom bekend ‘Loilse Kwazzelkruut’ op smaak gebracht.

‘Loilse Kwazzelkruut’ is in 1985 op de markt gebracht door de Firma Hendriks van het gelijknamige horecabedrijf in Loil en kent een grote schare liefhebbers. Nadat de familie Hendriks haar bedrijf beëindigde,  is de verkoop van de ‘Loilse Kwazzelkruut’ overgenomen door slijterij Peters in Wehl. Lees meer op: https://loil.nl/loilse-kwazzelskruut-weer-verkrijgbaar/

De ‘voorproevers’ kenmerken de ‘Kwazzelbonbon’ met: krokante chocolade buitenkant, zacht en romig van binnen, geen te scherpe alcoholsmaak en een heerlijke nasmaak.

De ‘Kwazzelbonbons’ is te koop bij ‘Puur Geluk’ in Doetinchem. Deze chocolaterie is gevestigd aan de Nieuwstad 73 in Doetinchem: http://www.chocolateriepuurgeluk.nl/

De Kwazzelbonbons voor de vrijwilligers van de Kontaktraad en Hart van Loil liggen klaar