Enkele reacties op de Stamppot-Express

Zo’n kleine negen maanden geleden werd ook het dorp Loil (1.500 inwoners in de gemeente Montferland) overvallen door het coronavirus. Maar al snel besloot een klein groepje Loilenaren de koppen bij elkaar te steken en te gaan ‘omdenken’: denken in kansen en niet in problemen.

Ze schreven twee A4’tjes vol met ideeën en mogelijke activiteiten die wel konden door gaan. Iedereen in Loil heeft de laatste maanden kunnen ervaren wat voor een enorme kracht er kan uitgaan van een groep enthousiastelingen, die niet bij de pakken gaan neerzitten. Wat hebben ze de laatste tijd allemaal gedaan? En wat staat er nog op de agenda?

 STAMPPOT EXPRESS

De Stamppot Express op 28 november jl. was een ongekend succes. 900 mensen namen deel aan een gratis een stamppot-maaltijd naar keuze, die werd thuisbezorgd. Wat een mooi festijn. En wat kregen de organisatoren enorm veel mooie en lieve reacties. Hartverwarmend. Mooi om te geven… maar ook mooi om terug te krijgen. In de bijlage een fotocollage van mensen die van de stamppot genieten. Prachtig.

HART VAN LOIL TV

Via het kanaal van de regionale zender Regio8 wordt Hart van Loil TV uitgezonden. Hobby’s van dorpsgenoten, vader en zoon of moeder en dochter die op de duofiets wetenswaardigheden over de omgeving uitwisselen en ook actuele zaken in het dorp worden belicht. De volgende uitzending is op zondag 20 december.

DOE-MAP VOOR OUDEREN

Bij ruim 100 ouderen in het dorp zijn eind mei en eind oktober zogenaamde Doe-mappen bezorgd. Hierin een woordpuzzel, ‘zoek de verschillen’ en historische foto’s en krantenartikelen waaraan puzzelopdrachten zijn gekoppeld

Hierop wordt enthousiast gereageerd. De volgende Doe-map wordt in januari verspreid.

LUISTERVERHALEN

De luisterverhalen… ook een groot succes. Negentien bij Loil betrokken mensen hebben elk twee anekdotes ingesproken. Dat zijn de prachtige verhaaltjes die de te vroeg overleden dorpsgenoot Ton Bolder heeft geschreven in het Millenniumboek ‘Loil 2000’. Die anekdotes zijn nu te beluisteren via de website www.loil.nl, via podcat:www.anchor.fm/kontaktraad-Loil en via Spotify. Elk weekend worden enkele nieuwe verhalen toegevoegd.

DE GROTE ONLINE PUBQUIZ

Op zaterdag 27 december om 20.30 uur zal de derde editie van de Grote Online Loil Pubquiz worden georganiseerd voor iedereen die Loil een warm hart toedraagt en een (beetje) kennis van het dorp heeft. Naast ‘Loilse’ vragen over het afgelopen jaar, zullen er ook vragen over muziek, sport en film voorbij komen.

 DORPSRADIO LOIL

21 november was de Loilse podcast omgetoverd tot de Loilse Pietcast. Sinterklaas en zijn Pieten waren op bezoek. Er werd een nieuw kijk- en luisterrecord gevestigd en dat was terecht, want het was erg mooi opgezet. Mocht je de Pietcast of een van de vorige podcasts willen terugzien of luisteren, kijk dan op het YouTube kanaal: ‘Loil Online’. De vijfde podcast staat gepland op 31 december tussen 14:00 en 16:00 uur.

 LOILSE DORPSRADIO PODCAST: TOP 20 VAN LOIL!

De Kontaktraad Loil sluit het jaar 31 december a.s. af met de podcast waarin de lijst van 20 meest populaire nummers uit Loil wordt gepresenteerd via het YouTube kanaal: ‘Loil Online’.

Loilenaren stellen deze lijst zelf samen door hun 5 favoriete nummers aan te melden

Ze kunnen zich ook opgeven om het met andere Loilenaren het popduel te spelen. Tijdens dit belspel worden diverse muziekvragen gesteld. Voor de winnaar ligt ook hier een mooie prijs klaar.

VOSSENJACHT

Op woensdagmiddag 30 december trekt de jeugd tot en met 14 jaar door de bebouwde kom van Loil op zoek naar ‘Vossen’. De jeugd tussen 14 en 18 jaar zullen de verschillende ‘vossen’ uitbeelden.

NOG LANGER ‘NIET BIJ DE PAKKEN…’?

Het is een feit dat het coronavirus zich nog steeds niet laat inpakken. Maar het is ook een feit dat, als dat nodig is, Loil zich in deze vervelende tijd zal blijven inzetten om de samenhorigheid in ons dorp te behouden of zelfs nog te versterken.

Niet zeuren over wat niet kan, maar doen wat wel kan!!