Buiten naar binnen

Om het landelijke karakter van de school nog meer te benadrukken wil de Daltonbasisschool in Loil graag een groene daltonschool worden. Hiervoor is zowel in de school als buiten de school aan het werk gegaan.
De binnenkant van de school heeft een totaal nieuwe look gekregen. Alle muren, deuren en kozijnen zijn geschilderd. In de hal is een nieuwe vloer en een nieuw plafond geplaatst en als kers op de taart hebben we allemaal nieuw meubilair gekregen. Meubilair waarbij we buiten naar binnen halen. Zo kan er gefietst worden tijdens het werken, werken we met natuurlijke materialen en met natuurlijke fotoprints. Op maandag 11 mei openden we de deuren van de school opnieuw en konden we ouders en kinderen het resultaat laten zien.

En binnen ook naar buiten

Ondertussen wordt er ook heel hard gewerkt op de groenstrook naast de school. Hovenier Teun Aleven legt straatwerk aan, plaatst hagen en het gras wordt opnieuw gezaaid. Een aantal vrijwilligers en de technische dienst van onderwijskoepel LiemersNovum hebben drie overkappingen, geleverd door Teun Aleven, opgebouwd.
De werkgroep is bezig met brainstormen over welk meubilair passend is onder de overkappingen. 

Het is weer een project van vele handen maken licht werk. Dank allen!!! 

De kinderen van de school kunnen er straks dus ook voor kiezen om buiten te werken. Leren in de buitenlucht zal toch zeker bij onze kinderen passen. De mooie kenmerken van ons dorp willen we zo terug laten keren in de school.
Bekijk hieronder de foto’s om te zien hoe mooi het binnen is geworden