AMICITIA_LOGO_100JAAR_CMYK_OUTLINES_NOSHADOW
Muziekvereniging Amicitia geeft zaterdag 21 november weer een najaarsconcert in zaal Hendriks. Het concert begint om 20 uur en de entree is gratis.
Amicitia brengt deze avond onder leiding van dirigent Michael van den Broeck een zeer divers en luchtig repertoire ten gehore. “Dat doen we een beetje in de vorm van een solistenconcert”, zegt voorzitter Edwin de Kinkelaar. “Bij veel nummers spelen verschillende instrumentgroepen en solisten solo.”
Zo is Gabriël’s Oboe een stuk voor sopraan en saxofoon en blaast de trompetgroep het nummer Midnight Tears. In Farmer’s Fair klinkt een bassolo en Bohemian Lovers wordt gespeeld door de trompet- en baritongroep. Ook de slagwerkgroep brengt een eigen stuk. Verder bestaat het repertoire onder andere uit een medley van Coldplay en The Eagles in Concert.
Het concert duurt tot ongeveer 22.30 uur. Tussendoor is er een korte pauze. Ook huldigt Amicitia haar jubilarissen. “Een aantal leden is veertig en vijftig jaar lid”, vertelt De Kinkelaar. “Willy Godschalk is zelfs al zestig jaar lid. Die zetten we even in het zonnetje.”