Beste bewoners van Loil,

Om te beginnen wil ik mezelf aan u voorstellen. Ik ben Sanne de Kraker en werk als woonbegeleider en persoonlijk begeleider op de Maalderij.

Samen met mijn vriend en hond woon ik in Doetinchem, waar ik ook actief ben als jeugdzorgwerker.

Sinds 1 augustus 2020 ben ik werkzaam bij IJsselstek en ben ik betrokken geweest met de opstart van de Maalderij. Mijn functie is ontzettend variabel, wat het uiteraard ook leuk maakt. Ik heb dag- en slaapdiensten, waardoor ik veel op de groep aanwezig ben, mijn doel is dan om een zo huiselijk mogelijke sfeer te creëren. Gezellige avonden, film kijken, spelletjes doen, wat samen drinken, maar er ook echt voor de jongeren zijn als ze ergens tegenaan lopen. Ik ben de persoonlijke begeleider van een aantal jongeren die bij ons wonen, met hen ben ik meer inhoudelijk bezig om stappen te zetten in de richting van een glansrijkere toekomst.

We zijn inmiddels al meer dan 2 maanden up en running. De jongeren nemen hun intrek op de Maalderij en pakken het dagelijkse leven weer op. Voor sommigen is dat school en een opleiding, voor anderen werk of een leerplek. Ze zijn gemotiveerd en we maken samen al mooie stappen!

Naast de verplichte daginvulling is er natuurlijk ook ruimte voor lol maken. Afgelopen week hadden de jongeren herfstvakantie, vanwege de aangescherpte corona maatregelen gingen onze grote activiteiten niet door en moesten we het dichter bij huis gaan zoeken.

We hebben afgelopen week contact gelegd met voetbalclub Sv. Loil. We werden met open armen ontvangen en de jongens kregen meteen een stukje veld aangewezen waar ze mochten ballen. We hebben er dankbaar ruim anderhalf uur gebruik van gemaakt, super leuk was het!

Een aantal jongeren zijn zo enthousiast geworden dat zij graag lid willen worden van de club. De voorbereidingen om dit waar te maken zijn in volle gang en we hopen dat ze de komende weken mee kunnen trainen om vervolgens het team te versterken.

Vriendelijke groet Sanne