DSC02464 verkleind

Koekhappen tijdens de speurtocht

Koningsdag in Loil begon 27 april 2016 met het vlag hijsen, een vendelhulde, een optreden van de majorettes en een woordje van wethouder Ingrid Wolsing. Traditioneel gingen muziekvereniging Amicitia, drumfanfare Loil Vooruit met haar majorettes en schuttersgilde Loil Vooruit in optocht met de versierde fietsen door Loil.

Aansluitend was er een gezamenlijke lunch voor iedereen met broodjes ei, kaas, ham en krentenbollen, waarvan gretig gebruik werd gemaakt.

Voor de jeugd was, door samenwerking van alle Loilse verenigingen, een middag vullend programma georganiseerd met onder andere cup cakes versieren, speurtocht, schietwedstrijden, ballonnenwedstrijd en gratis snoep, chips en drinken voor de jeugd. De deelname hieraan was boven verwachting, zeker omdat de weersvoorspellingen niet uitkwamen en er maar enkele regendruppels boven Loil vielen.

Met dank aan de familie Hendriks, had de organisatie ervoor gezorgd dat iedereen in het café van Hendriks en de aangebouwde tent terecht kon voor een hapje en een drankje. Een zeer geslaagde opzet. Het was gezellig druk.

Naast bovengenoemde activiteiten vond het keizerringsteken en het keizerschieten plaats. Hierbij werden Tonnie Hetterscheid (schieten) en Irma Steenkamp- Diesvelt (ringsteken) tot keizer(in) gekroond.

Kortom: een geslaagde Koningsdag in Loil die voor herhaling vatbaar is.