De Commissaris van de Koning in Gelderland, dhr. C. Cornielje, gaf op 2 november het startschot van de campagne Nederland Leest en verricht de officiële opening van het Taalpunt. De burgemeester van de gemeente Montferland, mw. I. Leppink, zal hierbij eveneens aanwezig zijn.

Op 1 november ging de grootste nationale leesbevorderingscampagne van Nederland weer van start: Nederland Leest. De campagne kent dit jaar z’n tweede lustrum. Om dit te vieren is er voor iedere provincie een ‘eigen’  boekje samengesteld. Alle commissarissen van de Koning hebben daarin een voorwoord geschreven. De publicatie ligt vanaf 1 november voor iedereen klaar in de bibliotheek.

Het feestelijke begin van Nederland Leest wordt gekoppeld aan de opening van het Taalpunt in Didam, onderdeel van het Taalhuis Montferland. Vanaf januari 2015 werken gemeenten in de Achterhoek samen in het Bondgenootschap voor Geletterdheid. Er worden Taalhuizen opgericht, waarin lokale partners samenwerken. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met ROC Graafschapcollege te Doetinchem. In Didam en ’s-Heerenberg heeft dit al vorm gekregen met twee Taalpunten en leesclubs in de bibliotheken. Bij welzijnsorganisatie Welcom is er o.a. formulierenhulp.