Start van het seizoen is soepeltjes verlopen.
De eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen zijn alweer gespeeld. Van onze mini’s tot ons eerste elftal straalt het plezier weer af. Dat is mooi om te constateren. Wel hebben we last van blessures, vakanties en late afmeldingen, waardoor de lagere seniorenteams en ons damesteam krap in spelers zitten.
Deze teams nodigen iedereen uit om een keertje mee te trainen. Dus haal de kicks van de zolder en train lekker een keer mee. De senioren trainen op dinsdag en donderdag, de dames op woensdagavond.

Informatie over de Zomp en de Korenakker
Zoals wellicht bekend, gaat de gemeente flink bezuinigen. Dit heeft ook voor de Sv. Loil gevolgen. Welke dit zijn, is op dit moment nog niet duidelijk. Wel duidelijk is dat:

  • de gemeente gaat bezuinigen op het onderhoud van de velden (66%! minder geld besteden aan onderhoud);
  • dat de subsidies voor jeugdleden verder verlaagd worden;
  • dat de gemeente uiteindelijk de exploitatiekosten van de Zomp drastisch wil verlagen en het liefst terug naar “0”.

Dit heeft gevolgen voor ons.

Deze ontwikkelingen zagen we aankomen, daarom zijn wij al volop bezig om ervoor te zorgen dat de gevolgen voor de Sv. Loil beperkt blijven. Samen met de andere Montferlandse voetbalverenigingen is het initiatief genomen om te bekijken hoe wij efficiënt onderhoud kunnen uitvoeren. Met de Kontaktraad en de andere Loilse verenigingen onderzoeken we welke accommodaties voor onze gemeenschap en dus ook voor Sv. Loil noodzakelijk / wenselijk zijn.
Het is nu nog koffiedik kijken welke gevolgen dit voor ons zal hebben. Het bestuur van de Sv. Loil houdt onverminderd vertrouwen in de toekomst, en ziet binnen deze ontwikkelingen ook kansen.

Sv. Loil in de Voetbal International
In de Voetbal International, het voetbalweekblad van Nederland, van 8 september jl. stond een paginagrote foto van ons mooie sportpark en
(Vervolg: Nieuws van de Korenakker)
werd door Johnny Berendsen terecht de loftrompet geblazen over de VUT-ploeg en het Plein-team. Dit zijn mensen die onmisbaar zijn voor onze vereniging. Mede dankzij hen ligt onze accommodatie er fantastisch mooi bij ligt. Mocht je de Voetbal International niet hebben, zoek ‘Loil’ dan op de site van de VI (www.vi.nl)

Familie Hendriks Bedankt!
Op 31 augustus maakte Leo tijdens de jaarvergadering van de Kontaktraad bekend dat de deuren op 29 februari 2016 helaas dicht gaan. Langs deze weg willen we familie Hendriks en haar personeel hartelijk alvast danken voor de afgelopen “tig” jaren. Zij waren zeer betrokken bij de Sv. Loil en wij konden altijd op hen rekenen. Deze samenwerking hebben wij dan ook als constructief en heel prettig ervaren. Wij wensen de familie Hendriks en haar personeel nu al vast al het goeds!

2 november 2015 Ledenvergadering
Op maandag 2 november staat onze jaarvergadering gepland, alle leden zijn vanaf 20.30 uur van harte welkom in onze “huiskamer” de Zomp.
Voor het programma van ons eerste elftal zie de Activiteitenagenda achterin dit boekje
Houd de site, Facebook en Twitter in de gaten, zo blijft je op de hoogte van alle activiteiten! Tot ziens op de Korenakker of in de Zomp!

Oproep
Kom woensdag om 19.30 uur kijken bij onze traning op de Korenakker in Loil en neem gelijk je voetbalschoenen mee!!
Wij zijn op zoek naar jou!!!!!

Tot snel S.V. Loil voetbal, Dames 1