foto website opening ommetjeSamen met de gemeente Montferland en Landschapsbeheer Gelderland heeft de Kontaktraad Loil, na jaren voorbereiding, het ‘Ommetje Loil’ gerealiseerd.
Met het plaatsen van de eerste bewegwijzeringspaal wordt maandag 11 juli 2016 het nieuwe wandellaantje tussen de Doesburgseweg en de Bosslagstraat geopend. Hiermee wordt de start gemarkeerd van het ‘Ommetje Loil’. Het nieuwe wandellaantje maakt deel uit van een netwerk van wandelpaden in Loil, die in de komende tijd duidelijk zal worden gemarkeerd. De afronding neemt nog even tijd in beslag, want hiervoor worden alle bewegwijzeringspalen door Frans Giesen uit de Groenestraat één voor één ‘gegutst’.

Al in 2012 vond de eerste bijeenkomst over plaats om hiertoe te komen. De Vereniging Natuurmonumenten rolde toen, in samenwerking met en studenten van de Hogeschool van Hall-Larenstein, een project uit over de Liemers. Dit om nog meer moois te halen uit alles wat deze mooie streek ons te bieden heeft. In Loil bleek hiervoor een schat aan mooie plekjes te bestaan. Daarom ontstond het idee om deze door middel van een wandeling met elkaar te verbinden.

Binnen het project ‘Levend Landschap” heeft Landschapsbeheer Gelderland, samen met de gemeente Montferland, geholpen bij het uitwerken van dit project. Alle gesprekken met belanghebbenden zijn gevoerd, de kaarten zijn gedrukt, de handen zijn geschud en de plannen liggen klaar.

Met het plaatsen van het eerste bewegwijzeringsbord wordt de definitieve richting uitgezet. In de loop van dit jaar volgen meer bewegwijzerde paden. Om deze mijlpaal samen alle betrokkenen te vieren zijn belangstellenden maandag 11 juli a.s. om 13.30 uur van harte welkom bij Zorgboerderij Belfjor aan de Doesburgseweg 7 in Loil. Van daaruit gaat het naar het nieuwe wandelpad, waar de eerste bewegwijzeringspaal worden geplaatst. Hiermee het verder uitzetten van het ‘Ommetje Loil’ wat na jaren van plannen maken nu echt gestalte krijgt.
Loils ommetje kaart website