Samen met de Daltonbasisschool St. Jozef, Welcom en EHBO Didam organiseerde de Kontaktraad Loil woensdag 24 januari jl. een workshop ‘EHBO bij kinderen’. De avond werd verzorgd door Betty Roes en zij werd geassisteerd door Martin Welling. De deelnemers bestonden uit opa’s, oma’s, vaders en moeders.

Op de eerste vraag van Betty, wat te doen als een baby of kleuter niet reageert, bleek ziet, blauwe lippen heeft en/of andere tekenen van bewusteloosheid heeft, moesten zij het antwoord grotendeels schuldig blijven. Hierna legde Betty met behulp van filmpjes en demonstraties uit, wat de belangrijkste dingen zijn om verstikking, brandwonden, bewusteloosheid enz.  te herkennen en welke eerste handelingen nodig zijn. Ook werd de werking van een AED getoond. Als lotuspatiënt speelde Martin Welling zijn rol voorbeeldig.

Alle deelnemers waren na afloop enthousiast over de workshop, die van hen echter geen volwaardig EHBO’er maakten. Hiervoor is een ‘echte’ cursus nodig. EHBO- Didam biedt deze in 5 avonden tussen 22 maart en 12 april a.s. aan van op maandag en donderdag van 19.30 tot 21.30 uur.