In het het informatieboekje van de Kontaktraad Loil worden met enige regelmaat inwoners van Loil voor gesteld. Karin Geven verzorgt dit. In de vorige editie stelde ze zichzelf voor. In de uitgave van september worden Peter en Willeke Ankersmit- Philipsen voor gesteld.

Even voorstellen: De bewoners van Kloosterstraat 45

Wat brengt een stukje in het boekje ontzettend leuke reacties met zich mee, we hebben al meerdere mensen mogen ontmoeten, zeker tijdens de dagen rondom het prachtige Openluchtspel. Zo ontving ik een leuk berichtje van Willeke Ankersmit-Philipsen en hebben wij onlangs samen kennis mogen maken.
Willeke woont sinds afgelopen december samen met haar Peter en hond Jack in Loil, in het huis waar Peter al woonde. Het verhaal dat hieraan vooraf gaat is meer dan de moeite van het vertellen waard, een echte love story.

Het verhaal van Willeke en Peter gaat terug naar 1979, zij waren destijds een stel, hebben zich verloofd en waren samen woonachtig aan de Els in Didam. Peter zijn loopbaan was bij de Marine, in die periode hebben zij ook samen op Aruba verbleven, waar Peter gestationeerd was. Op de langere termijn bleek de relatie, mede door de afstand en het elkaar weinig kunnen zien, geen stand te houden. Beiden hebben in de loop van de tijd hun partners ontmoet en ook kinderen gekregen, Peter 2 dochters en Willeke een dochter en een zoon met inmiddels een lieve vriendin, allen nu volwassen. Ook Matti, de hond van Peter en zijn toenmalige partner, komt regelmatig gezellig logeren.
Helaas waren het niet alleen gelukkige tijden en is Peter enige jaren geleden getroffen door een hersenbloeding. Ook beide relaties hebben geen stand kunnen houden.

Beiden hebben veel aan elkaar gedacht, zo had Willeke nog altijd de zegelring van Peters vader liggen en wilde deze graag persoonlijk teruggeven. Een bericht via facebook vanuit Peters kant betekende het eerste contact na meer dan 30 jaar. Willeke weet dat nog precies, het was midden in de Albert Heijn, in positieve zin stond haar wereld op zijn kop. Een eerste afspraak volgde, een vertrouwd en emotioneel weerzien, het goede gevoel was er meteen weer. De steun, elkaars verhalen delen, alles viel op zijn plaats, zij waren elkaar nooit echt vergeten. Inmiddels zijn zij alweer ruim 4,5 jaar samen en hebben dit afgelopen 15 december bezegeld met een geregistreerd partnerschap. Het contact met elkaars kinderen is ook fijn, de donderdag is de vaste dag dat Peter’s kinderen lekker aanschuiven voor het eten.

Voor Willeke voelt wonen in Loil als thuiskomen, fijn dat er weer reuring voor de deur is en samen hebben zij genoten van het indrukwekkende openluchtspel. De bewondering voor het verenigingsleven en de vele vrijwilligers blijft ook niet ongemerkt. Naast haar werk als huishoudelijk verzorgende, genieten Peter en Willeke samen van de mooie momenten, de natuur en mensen om hen heen. Het huis wordt gezamenlijk opgeknapt en een prachtige overkapping is een heerlijk plekje in hun fijne tuin geworden.

Wensen voor de toekomst zijn er ook; graag maken zij, zodra mogelijk, een mooie reis naar een warm en zonnig oord. Nieuwe herinneringen maken, daar gaan zij voor!

Wonen jullie ook sinds kort in Loil en wil je je graag voorstellen in één van de volgende boekjes?  Neem dan contact op met Karin Geven: karingeven@kpnmail.nl, of redactie@loil.nl