Tijdens een feestelijke bijeenkomst van de Survival Loil i.v.m. het 10 jarig bestaan zijn deze zaterdagmiddag Peter Rutjes en Onne Heesen verrast door Burgemeester de Vries van de gemeente Montferland. Beide zijn Koninklijk onderscheiden voor hun inzet binnen de Loilse dorpsgemeenschap en de survival in bijzonder.

Peter is al meer dan 30 jaar actief binnen de survivalsport en daarin ook al meerdere malen Nederlands kampioen geweest, maar ook de grote animator achter de run in Loil. Tevens is hij trainer en zeer actief bij de survivalclub “Jan in ’t Touw” uit Zelhem. Ook is hij jarenlang voetbaltrainer geweest bij de SV Loil.

Onne is naast parcoursbouwer en hindernisontwerper bij de survival in Loil ook al meer dan 30 jaar volleybaltrainer bij de volleybalvereniging en was hij ook de regisseur bij het tot stand komen van het totale Hart van Loil plan. Hij is ook lid van het productieteam van het openluchtspel en in de afgelopen coronaperiode was hij lid van de werkgroep Loil in Actie, die diverse activiteiten in Loil heeft georganiseerd, waaronder het Valentijn ontbijt en de Stamppotexpress.

Op basis van deze verdiensten zijn Peter en Onne dan ook zeer terecht benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De 2 gedecoreerden, Peter Rutjes en Onne Heesen

Peter Rutjes met familie en burgemeester Harry de Vries

Onne Heesen met familie en burgemeester Harry de Vries

Burgemeester Harry de Vries spelt Onne Heesen de Koninklijke onderscheiding op

Burgemeester Harry de Vries spelt Peter Rutjes de Koninklijke onderscheiding op