In het juli nummer van het Loilse Kontaktraadboekje stellen Ron en Louise Vogel zich voor als nieuwe bewoners van Schuttersstraat 27 in Loil.
Lees hieronder het verhaal dat Karin Geven namens de redactie optekende:

Vaak is de wens om vrij te wonen 1 van de criteria om rond ons mooie Loil te zoeken. Dit speelde zeker mee maar het had ook een meer praktische insteek, namelijk werk.

Ik raakte gezellig aan de praat met Ron en Louise Vogel. Zij hebben elkaar 40 jaar geleden leren kennen op toen nog Koninginnedag en hebben samen met zoon Niek 35 jaar in Arnhem-Zuid gewoond. Ron is vervroegd met werken gestopt en voor Louise deed zich de kans voor om in Doetinchem te starten. Met veel plezier werkt zij bij Alpina@Work en helpt mensen bij het re-integreren naar weer werken.

In eerste instantie was het niet gelijk Loil en omgeving wat de aandacht trok, maar tijdens een ‘binnendoor’ route van werk naar huis, trok het huis aan de Schuttersstraat direct positief de aandacht. Dus een afspraak gemaakt bij de makelaar waarna het snel ging en het huis werd aangekocht. Dat was april vorig jaar met als afspraak om in 2023 tot overdracht over te gaan. Nog best een te overbruggen periode en met ook de verkoop van het huidige huis afgelopen december moesten zij nog op zoek naar een tijdelijke plek. Daar hoefden zij niet over na te denken, die periode hebben zij samen bij Niek in Bemmel kunnen wonen. Een hele waardevolle periode.

Niet alleen privé maar ook zakelijk hebben Ron en Louise lang voor dezelfde werkgever gewerkt, OHRA. Louise zelfs 26 jaar, en Ron als facilitair locatiebeheerder bijna 12 jaar. Al pratende komen de mooiste herinneringen van deze tijd naar boven, van huwelijksaanzoeken boven op het markante gebouw tot de uitzendingen van OHRA-radio. Verder heeft Ron ook nog gewerkt bij het Ministerie van Defensie. In de installatietechniek, ’s Heerenloo en als laatst bij Jumbo. Alle functies in het facilitair management.

Met het gezin worden ook mooie dingen ondernomen, vader en zoon hebben zo’n 5 jaar meegedaan aan de Barrel Challenge Wintereditie in een ‘oude’ Volvo. Met niets meer en niets minder dan de auto meerdere weken door weer en wind samen op pad. Zo hebben zij o.a. door Scandinavië en Italië/Slovenië/Oostenrijk getoerd. Hun laatste rit in 2022, samen met goede vriend Erik, naar de Noordkaap was wel het hoogtepunt! Moeder en zoon gaan samen jaarlijks graag op stedentrip met een grote voorliefde voor Rome.

Sinds afgelopen april nu dus woonachtig in hun mooie woning op een prachtige plek, samen met hondjes Teun en Lara, en druk aan het klussen. Dit is aan Ron wel besteed, het meeste kan hij zelf uitvoeren. Er is inmiddels al kennis gemaakt met de buurt, Ron neemt al deel aan “boogbuurtjes” en Louise haakt aan bij het maken van de rozen voor de boog. En verder leren zij al wandelend met de honden Loil en buurt verder kennen. Twijfels over de verhuizing naar Loil waren er al niet en nu al kunnen zij zeggen dat zij hier volop genieten!