Op 16 mei 2015 gingen wij met alle jeugd van de schutterij Loil-Vooruit op kamp. We overnachtten in het scoutinggebouw in Hummelo. We kwamen aan en natuurlijk moesten eerst alle bedden klaar gemaakt worden. Sommigen hadden een elektrische pomp mee, waardoor alle luchtbedden snel opgeblazen waren.

Speurtocht

Nadat alle bedden waren opgepompt en opgemaakt, gingen we beneden eerst wat drinken en eten. Ondertussen kregen we uitleg over de speurtocht die we zouden doen. We moesten lootjes trekken om te kijken in welk groepje je zou zitten. De groepjes gingen om de beurt weg. Maar voordat je weg ging, moest je eerst een ballon opblazen. Deze mocht niet kapot gaan tijdens het lopen. Helaas was er één groepje die stiekem een nieuwe ballon opbliezen, omdat die van hun kapot was gegaan. Niet helemaal eerlijk hè? Maar ach, er was ook een groepje dat alle vragen op internet opzocht. Of een ander groepje dat de eieren verstopte voor de volgende groepjes. Tijdens de speurtocht moesten we ook letters zoeken die een woord zouden vormen. Dit woord was ‘jeugdweekend’. Eén groepje had het woord ‘weekenduitje’. Hm, waar zouden ze die i en t  hebben zien hangen?

Nadat iedereen weer terug was konden we allemaal wat voor onszelf doen. De meeste meiden zaten boven op hun bed. De rest was buiten Hollandse leeuwen aan het doen. Eén iemand staat in het midden en roept: ‘Hollandse leeuwen’. Zodra dat geroepen wordt moet iedereen naar de overkant rennen. In die tijd kun je gepakt worden. Als je dan de grond niet meer aanraakt ben je af en moet je helpen pakken. Na een tijdje mochten we schieten. Daarna werd er gekeken wie er nog moest kampen (om te kunnen winnen). De winnaar van het schieten was Bram.

Nikki van de majorettes zou eerst eigenlijk niet blijven slapen, omdat ze dat best spannend vond. Maar ze vond het zo leuk dat we uiteindelijk haar moeder hebben opgebeld om toch te blijven slapen.

Gourmetten

’s Avonds gingen we gourmetten. Er was een duidelijke verdeling te zien aan tafel. Bijna alle meiden zaten aan één tafel en de jongens met nog een aantal meiden zaten aan één tafel.

Dit is groepje 5. Zij hebben de speurtocht gewonnen. Maar of dit helemaal eerlijk is gegaan is nog maar de vraag? Stiekem een nieuwe ballon opblazen…..

Dit is groepje 5. Zij hebben de speurtocht gewonnen. Maar of dit helemaal eerlijk is gegaan is nog maar de vraag? Stiekem een nieuwe ballon opblazen…..

Na het eten is meer dan de helft buiten gaan voetballen. Een paar meiden zaten boven te kletsen. Toen we met zijn allen buiten waren hebben we weer Hollandse leeuwen gedaan. Het was een leuk maar ook wel een vermoeiend spel. Een paar jongens gingen het kampvuur aanmaken en de rest kwam er omheen zitten. Toen het vuur aan was werd de uitslag van de speurtocht bekend gemaakt.

 

Nadat we nog even wat hadden gedronken bij het kampvuur is iedereen weer zijn eigen gang gegaan. Er werd druk gedanst en gevoetbald.

 

 

 

Slapen, of nou ja, slapen??

Maar helaas was het uiteindelijk toch tijd om naar bed te gaan. Iedereen lag in bed maar er ging natuurlijk niemand slapen.

Sommigen sliepen de hele nacht door en sommigen sliepen hooguit een kwartiertje. De jongens mochten niet bij de meiden komen en de meiden ook niet bij de jongens. Maar ja als de leiding slaapt waarom zouden wij daar naar luisteren? ‘s Nachts hebben twee jongens bijna de hele nacht bij de meiden gezeten. Bijna iedereen die sliep was om 5 uur al weer wakker. Om half 8 besloot de leiding dan ook om de rest wakker te maken, zodat we konden ontbijten. Na het ontbijt ontstond er een scheerschuimgevecht. Sommige meiden zijn maar weer in bed gaan liggen want die hadden hier geen zin in en wilden slapen. Toen ze klaar waren met het gevecht moest het allemaal zelf opgeruimd worden. Het was tijd om alle spullen in te pakken, luchtbedden leeg te laten lopen en de boel op te ruimen.

We gingen nog even voetballen totdat we opgehaald werden door onze ouders. We hebben een leuk weekend gehad met zijn allen en het is voor herhaling vatbaar!Schutterskamp 2015