De Sfeermarkt van muziek- en toneelvereniging Amicitia wordt dit jaar al in het weekend van 10 en 11 juni gehouden. Het evenement begint op zaterdagavond om 19.00 uur traditioneel met het opstijgen van de heteluchtballonnen vanaf ‘Loil Airport’ aan de Sommenweg. Op dat moment gaat ook de spectaculaire Survival Funrun Estafette rond de kerk van start.

De Survival Funrun Estafette is een nieuw onderdeel van de Sfeermarkt, waarbij een survivalparcours met vier hindernissen rond de kerk moet worden afgelegd. Hierin is ook de finish van de Survivalrun Loil van zondag opgenomen. Teams van vier personen kunnen zich aanmelden voor de estafette via amicitia@amicitia-loil.nl.

“Vanaf 19.30 uur is er ook weer een grote reünie voor schoolverlaters, waarvoor dit keer de groepen 8 van de jaren 2001 tot en met 2010 zijn uitgenodigd”, vertelt Martin Tiemessen namens de organisatie van de Sfeermarkt. “Het zou leuk zijn als elke klas ook met een team meedoet aan de funrun.”

Reünie
De reünie wordt voor de vierde keer gehouden. Tijdens de voorgaande edities kwamen de schoolverlaters van de St. Jozefschool uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90 op zaterdagavond samen onder de luifel op het kerkplein. “Dit keer hebben we alle leerlingen aangeschreven die van 2001 tot 2010 in groep 8 zaten”, zegt Tiemessen. “Zij zijn nu tussen de 19 en 29 jaar.” Ook is er op zaterdagavond weer een feestavond op het kerkplein, waar coverband Storm voor de muziek zorgt.

Op zondagmorgen begint de Sfeermarkt met het startschot van de Survivalrun Loil. Vanaf 11.00 uur is er weer een grote rommel- en hobbymarkt rond de kerk. De spullen voor de rommelmarkt worden zaterdag 27 mei vanaf 10.00 uur door de leden van Amicitia opgehaald. Inwoners van Loil kunnen die dag hun overbodige spullen aan de weg zetten. We nemen alleen geen grote meubels, diepvriezers en koelkasten mee.

Leo Hendriks Motortoertocht
Om 11.00 uur gaat ook de Leo Hendriks Motortoertocht van start. Sinds 1997 zet Leo Hendriks tijdens de Sfeermarkt in Loil een toertocht uit van ongeveer 120 kilometer. Hiervoor worden motorrijders uit de wijde omgeving uitgenodigd. Vanaf 2017 is Amicitia de organisator van deze motortoertocht.

Deelnemers kunnen zich vanaf 10.30 uur verzamelen aan de Kloosterstraat 49 in Loil. Hier krijgen ze een gratis kop koffie. Vanaf 11.00 uur vertrekt er vervolgens om de vijf minuten een groep van 10 tot 15 personen. Halverwege de toertocht is er een korte pauze. Deelname aan de toertocht is gratis. Het rijden is voor eigen risico. Geïnteresseerden kunnen de route vanaf 1 juni downloaden via de website www.amicitia-loil.nl.

Actief programma
Amicitia biedt op zondag 11 juni op en rond het kerkplein ook een heel actief programma. Zo is er abseilen vanaf de kerktoren, zijn er touwtrekwedstrijden en staat er een grote klimwand van de Koninklijke Landmacht. Kinderen kunnen genieten van de kinderzweefmolen, de brandweer geeft demonstraties en Keep them Rolling houdt een pitstop in Loil.

Touwtrekken en ballonvaren
Amicitia is voor het touwtrekken en ballonvaren nog op zoek naar deelnemers. Teams voor het touwtrekken bestaan uit zeven tot negen personen (zes trekkers, een coach en eventueel twee wissels). Zij kunnen zich aanmelden via amicitia@amicitia-loil.nl, bij Martin Tiemessen (06-51827555) of Tonnie Diesvelt (06-55557408). Inschrijven kost 7,50 euro per ploeg.

Het ballonvaren op zaterdagavond wordt verzorgd door het team van FutureFunballooning. Een vaart duurt ongeveer 75 minuten en kost 175 euro per persoon. Aanmelden kan bij Martin Tiemessen, 0316-220230 of per mail: amicitia@amicitia-loil.nl.

Grote verloting Muziek- en toneelvereniging Amicitia

Muziek- en toneelvereniging Amicitia houdt ook in 2017 de jaarlijkse grote verloting. De opbrengst van de verloting is bestemd voor de opleiding en instrumenten van het leerlingenorkest van de vereniging.

De loten worden van 1 juni tot en met 2 juli verkocht door de leden van Amicitia. De prijs per lot is 2 euro. “Het is wederom gelukt een aantrekkelijk en uitgebreid prijzenpakket samen te stellen”, zegt Geert Jansen. “De hoofdprijs is een driedaagse stedentrip naar keuze ter waarde van 500 euro. Verder zijn er vele andere prijzen te winnen, in waarde variërend van 50 tot 175 euro.”

De trekking is op zondag 2 juli om 16.00 uur op het feestterrein van Didam op Stelten bij de stand van Amicitia. De trekking wordt uitgevoerd door voorzitter Edwin de Kinkelaar.