Schuttersgilde Loil-Vooruit viert dit jaar haar honderdjarig jubileum. Voor deze gelegenheid worden verschillende activiteiten georganiseerd. Hieronder informatie hierover.
Meer informatie vindt u via de website: https://loilvooruit.nl/
Wilt u helpen als vrijwilliger bij één of meer activiteiten? Meld u aan via schutterij@loil.nl

Zaterdag 13 april  sterrenmars door Loil.

Vanaf 19.30 uur zullen verschillende Montferlandse schutterijen met vele muzikanten en schutters, allemaal in eigen kledij en feestelijk uitgedost, vanuit het centrum door Loil marcheren en zal Loil bol staan van muziek, tromgeroffel en knallende geweren.
Het eindpunt van elke route zal de grote feesttent op het dorpsplein zijn waar aansluitend een groot verbroederingsfeest zal losbarsten met muziek van DJ Niels (de inmiddels vaste DJ op schuttersfeest zondag). Alle inwoners van Loil zijn uiteraard van harte welkom.

Zondag 14 april: Kringdag Kring Montferland 2019 in Loil

Met:

  • vanaf 8.45 uur de ontvangst van de genodigden in de feesttent, met sprekers en het aanbieden van de erewijn door de burgemeester.
  • om 10.30 uur de officiële opening voor alle deelnemers op het voetbalveld van de SV Loil.
  • aansluitend het defilé en de marswedstrijd door Loil.
  • vanaf 13.00 uur de Vendel- en Majorettewedstrijden, gevolgd door de Bielemanwedstrijden en de verschillende Schiet -en Ringsteekwedstrijden.
  • rond 17.30 uur de installatie van de nieuwe Kringkoningen zijn met aansluitend de prijsuitreiking.

De hele dag tot 19.00 uur zal er in de feesttent muziek zijn, verzorgd door DJ Henri van Vossen.
Voor de Kringdag zal er nog een programmaboekje rond gebracht worden.

Bestuur Schuttersgilde Loil Vooruit in 1975 vlnr: Gerrit Smits, Jan Balduk, Jan Visser, Theet Goossen, Willem Burghard, Tinus Diesvelt, Gerrit Wanders, Frans Schlief, Harrie Wiendels en Henk Wenting

Van 13 april tot 12 mei : expositie over Schuttersgilde Loil-Vooruit in de Loilse kerk

Van 13 april tot 12 mei zal er ook een prachtige expositie over ons schuttersgilde te bewonderen zijn in de kerk. Dit zal samen gaan met de expositie van de parochie over het verleden van de kerk in Loil. Dit belooft een prachtig overzicht te worden van 100 jaar historie in Loil. De expositie zal in die periode elk weekend en bij alle feestelijkheden te bekijken zijn. Maar dat kunt u t.z.t. nog overal lezen. Deze expositie moet u zeker gezien hebben.
De expositie wordt opgezet in samenwerking met de OVD die ongeveer 150 foto’s ten toon zal stellen en dat wordt dan aangevuld met verschillende attributen en oude kledingstukken vanuit het Gelders Schutters Museum (onderdeel van het Liemers Museum), zoals o.a. het 1e standaardvaandel.

11 mei: Jubileumfeest

Voor het jubileumfeest op 11 mei zijn ook al diverse activiteiten bekend zo, zal er een rondgang zijn, zullen we van ons schuttersgilde en alle deelnemers aan de optocht een prachtige foto maken en zal er in de middag ook een kort officieel gedeelte zijn.
Er gaan geluiden op om een mooi nieuw schutterslied te maken maar dat zal nog even een verrassing blijven.
En dan natuurlijk het grote jubileumfeest voor alle inwoners van Loil, dit zal een gigantisch feest worden en daartoe kunnen we al wel vertellen dat we een fantastische band vast gelegd hebben. De naam van de band is: “JETSET LIVE”. Zij zullen garant staan voor een prachtige avond die u niet mag missen.