Zondag 17 januari a.s. speelt het Buurttheater de voorstelling ”Braaf en Stout” om 11.00 uur in zaal Hendriks aan de Wehlseweg in Loil. ‘Braaf en Stout’ is een muziektheater over kattenkwaad toen en nu.

De voorstelling is gebaseerd op gesprekken die de makers hebben gevoerd met ouderen uit onze regio. Naast ouderen uit Gaanderen, Varsseveld, Hengelo en Doetinchem hebben ook Loilenaren hieraan een bijdrage geleverd.

Hoewel de meeste ouderen vroeger erg gehoorzaam waren, werden er ook pruimen of appels ’gejat’ of werd ‘savonds, zonder dat de ouders het merkten, langs de regenpijp de slaapkamer verlaten

‘Braaf en Stout’ is een tweeluik en wordt gespeeld door ouderen en jongeren samen. Dit vanuit het Achterhoekse programma Lang Leve de Kunst en Naoberschap.

Naast de eerste opvoering in Loil wordt ook gespeeld in de plaatsen waar ook de verhalen werden verzameld (Varsseveld en Doetinchem, Hengelo, Gaanderen)

Zie voor meer informatie: http://www.gruitpoort.nl/lang-leve-kunst-nieuws/230/jongeren-en-ouderen-brengen-samen-muziektheater-over-kattenkwaad-toen-en-nu.html